Ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο

15:05 | 25/7/17

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε και οι επιτελείς του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και οι ξένες επενδυτικές τράπεζες που ανέλαβαν σύμβουλοι στη δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές δίνουν μάχη προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση

Κατά τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, η απόδοση του νέου ελληνικού πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,875%. Ωστόσο, δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο έναν από τους αναδόχους της έκδοσης, ανέφερε ότι το ενδεικτικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 4,75%, ενώ οι προσφορές για την έκδοση ξεπερνούν ήδη τα 5,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να κλείσει με απόδοση ακόμα και 4,70% και ετήσιο κουπόνι στην περιοχή του 4,60%.

Το κλίμα από την πλευρά των επενδυτών ήταν ήδη από χθες πολύ καλό όσον αφορά στη ζήτηση.

Η έκδοση του 5ετούς θα πραγματοποιηθεί κατά 2 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν το 2019 και σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει την άντληση νέου χρήματος από 1 έως 2 δισ. ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση και το ύψος των προσφορών.

Η δημόσια προσφορά απευθύνεται ταυτόχρονα αφενός στους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019 και αφετέρου σε νέους επενδυτές με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.

Το πενταετές ομόλογο ύψους 4,03 δισ. ευρώ που εκδίδει το Δημόσιο πρόκειται να αντικαταστήσει το ομόλογο που εκδόθηκε το 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά και λήγει το 2019. Στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση ενός επιτοκίου της τάξης του 4,75%, έναντι απόδοσης 4,95% που είχε το ομόλογο τότε.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Σε χαμηλά 7,5 ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Την ίδια ώρα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7,5 ετών διαπραγματεύεται το δεκαετές κρατικό ομόλογο. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κινείται στο 5,279% για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2009.

Την ίδια ώρα η απόδοση του διετούς ομολόγου φαίνεται κλειδωμένη στο 3,286%

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών