ΝΔ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα της οικονομίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα της οικονομίας

11:08 | 18/7/17

Η απάντηση της ΝΔ για την έξοδο στις αγορές. Στη Λακωνία σήμερα και αύριο ο Μητσοτάκης με ατζέντα καθημερινότητας

Με διήμερη περιοδεία στη Λακωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ξαναβάλει στην αντιπολιτευτική ατζέντα της ΝΔ
τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών, τα οποία επισκιάζονται το τελευταίο διάστημα από την κόντρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση για τη Δικαιοσύνη, το Γιάνη Βαρουφάκη και τον Πάνο Καμμένο.

Σε αυτό το πλαίσιο στόχος του Μοσχάτου είναι να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να διαμορφώσουν ένα αφήγημα ανάκαμψης και στροφής στα προβλήματα της καθημερινότητας με τους όρους που θέλει το Μαξίμου. Ήδη άλλωστε από την προηγούμενη εβδομάδα τόσο για τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος όσο και για μια ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαιναν ότι «δυστυχώς, ούτε ο τερματισμός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος ούτε η δοκιμαστική και μικρή έξοδος στις αγορές θα φέρουν ελάφρυνση στους Έλληνες. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα λιτότητας».

Σε αυτή την κατεύθυνση τα στελέχη της ΝΔ επιμένουν να μιλούν για καταστροφική διετία από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και για τραγικά αδιέξοδα στην οικονομία εκτιμώντας ότι η «το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τα όσα βιώνουν οι πολίτες και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας». Σ’ αυτό το πνεύμα άλλωστε κινήθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο εργασίας, με τον τομεάρχη εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση να κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι θριαμβολογεί στα συντρίμμια μισθών και συντάξεων.

Μάλιστα, ειδικά μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στη ρητορική της ΝΔ έχει μπει πιο αποφασιστικά ως σημείο σύγκρισης των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία το 2014 επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών