ΝΔ: Κυβερνητική απόδραση από την πραγματικότητα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Κυβερνητική απόδραση από την πραγματικότητα

11:09 | 4/7/17

Τα γαλάζια ερωτήματα για οικονομία, δικαιοσύνη και θεσμική λειτουργία. Πως αποτιμά η ΝΔ τη χτεσινή συζήτηση στη βουλή

Ο κύριος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη εφεξής είναι να θέτει ενώπιον των πολιτών ως μέτρο σύγκρισης
της εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις προηγούμενες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να μην επιτρέψει στον πρωθυπουργό να πορευτεί με τον τρόπο που διακηρύσσει –το έκανε και χτες από το βήμα της βουλής ο κ. Τσίπρας- το τελευταίο διάστημα, όπου καλεί τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κύκλοι της ΝΔ αποτιμώντας τη χτεσινή συζήτηση στη βουλή υποστηρίζουν ότι τα πέντε ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης για την οικονομία δεν απαντήθηκαν από τον πρωθυπουργό γιατί «ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε τα διαρκή ψέματα και την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης στα θέματα που η ίδια αναδείκνυε. Απέδειξε την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες».

Βεβαίως στο Μοσχάτο γνωρίζουν ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η πορεία της οικονομίας δεν μπορεί να προκαλέσει στο αμέσως προσεχές διάστημα, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό με πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πολιτικές εξελίξεις και εντάσεις γιατί εκλείπει ο μεγάλος βαθμός πολιτικής αβεβαιότητας. Ωστόσο σε κάθε ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα επιμένουν σ’ αυτή την κριτική.

Όμως από ότι φαίνεται το κύριο βάρος της ΝΔ θα πέφτει στα θεσμικά ζητήματα, θεωρώντας ότι υπάρχει πεδίο για ανάδειξη με πιο ευδιάκριτο τρόπο της πολιτικής «αβύσσου» που χωρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση. Διόλου τυχαία άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αφιερώσει μεγάλο μέρος της χτεσινής του παρέμβασης στη βουλή στον Πάνο Καμμένο και στην κριτική Πολάκη για τη δικαιοσύνη, ενώ πηγές της ΝΔ αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης σχολίαζαν ότι «ο κ. Τσίπρας τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας  το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί το κρίσιμο ζήτημα της παρέμβασης Καμένου σε μια τέτοια σκοτεινή υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος», ενώ για τον υπουργό άμυνας ανέφεραν ότι «ο κ. Καμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά ισοβίτη».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών