Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην 'επόμενη μέρα' | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην 'επόμενη μέρα'

07:39 | 21/7/17

Το σχέδιο της «επόμενης μέρας» αλλά και τους νέους εσωκομματικούς συσχετισμούς που αυτό θα αποτυπώσει στο κυβερνών κόμμα θα αναδείξει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο με πολλά και σημαντικά θέματα στην ατζέντα

Σε διάταξη μάχης για να κερδηθεί η μάχη της πολιτικής ανάκαμψης και η επανασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία θα θέσει το κυβερνών κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που ξεκινά σήμερα το απόγευμα με ομιλία του πρωθυπουργού και ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ, όταν τελειώσουν οι ομιλίες των μελών του οργάνου.

Ήδη από την επομένη του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στην Κουμουνδούρου και στο Μέγαρο Μαξίμου καταρτίζουν ένα σχέδιο θερινής και φθινοπωρινής αντεπίθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό στόχο να βοηθήσει το κυβερνών κόμμα την προσπάθεια ανάκαμψης της κυβέρνησης, αλλά και να «περάσει» στην κοινωνία το μήνυμα πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας».

Αλλαγές παντού

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλωστε, αυτό το σχέδιο, που έχουν αναλάβει να καταρτίσουν ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Πάνος Ρήγας και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου με τη συνεργασία όλων των μελών της Πολιτικής Γραμματέιας, αλλά και των τμημάτων του κόμματος, είναι πολυδιάστατο και αφορά σε όλα τα μέτωπα: το σχέδιο «ακουμπά» στην «μεγάλη εικόνα», δηλαδή στο πώς θα καταφέρει η κυβέρνηση και το ίδιο το κυβερνών κόμμα να επαναπατρίσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις να μην «μετακομίζουν» προσώρας σε άλλο κόμμα, παρά να παραμένουν και να… περιμένουν στο διαρκώς διογκούμενο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου».

Ταυτοχρόνως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή και ένα σχέδιο επαναδικτύωσης με την κομματική βάση του, αφού έχουν ήδη ξεκινήσει αναδιατάξεις στις οργανώσεις βάσεις και τις Νομαρχιακές του κόμματος, ενώ ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα και νέα καμπάνια εγγραφής μελών.

Στις αποφάσεις που μένει να ληφθούν συμπεριλαμβάνονται και μέτρα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το «νοικοκύρεμα» κρίνεται απαραίτητο σε όλα τα πεδία, με δεδομένο ότι το κυβερνών κόμμα, λόγω των απανωτών μειώσεων στην κρατική επιχορήγηση, λαμβάνει ως κόμμα του 36% τα ίδια περίπου χρήματα που λάμβανε το 2009 και το 2010 ως κόμμα του… 4%.
Βγείτε στους δρόμους
Τούτων δοθέντων, ο πρωθυπουργός σήμερα θα ζητήσει από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να πιάσουν το νήμα της επαφής με την κοινωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφέρει για μία ακόμη φορά όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, θα απαριθμήσει τις θετικές κοινωνικού χαρακτήρα διατάξεις που περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο και θα δώσει επιχειρήματα στα στελέχη προκειμένου να δώσουν την μάχη της επικοινωνίας, της επαναπροσέγγισης απογοητευμένων ψηφοφόρων, αλλά και την «μάχη του καφενείου» σε ό,τι αφορά την ελληνική περιφέρεια.

Νέοι συσχετισμοί

Ταυτοχρόνως, παρότι στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί κυρίως ικανοποίηση από τα θετικά δείγματα περί την ελληνική οικονομία, αλλά και ανακούφιση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει, όπως πάντα και τα δικά της μηνύματα προς την ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, στελέχη που πρόσκεινται στους «53» -αλλά όχι κεντρικά η συγκεκριμένη εσωκομματική τάση, όπως λένε καλά γνωρίζοντες την εσωκομματική γεωγραφία- αναμένεται να θέσουν ζήτημα βελτίωσης του κυβερνητικού έργου, «φωτογραφίζοντας» την ανάγκη ανασχηματισμού ή ορισμένων, έστω, διορθωτικών κινήσεων. «Γκρίνια» αναμένεται να εκφραστεί, εξάλλου, για τους χειρισμούς του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Παράλληλα, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση πως «δεν πρέπει να διολισθήσει σε επιχειρηματολογία success story» -κάτι που, πάντως, προς το παρόν αποφεύγει. Τέλος, μένει να φανεί αν, μετά τα όσα θα έχουν προηγηθεί στη Βουλή για την υπόθεση των συνομιλιών Καμμένου-Γιαννουσάκη, θα υπάρξουν μέλη του οργάνου ή στελέχη του κόμματος που θα εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους τόσο για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο και για την απόφαση του Μαξίμου να υπερασπιστεί σθεναρά τον Πάνο Καμμένο για την συγκεκριμένη υπόθεση.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών