21:50 | 12/7/17
Επιλέχθηκαν τέσσερις Γενικοί Διευθυντές ανάμεσα σε 17 υποψηφίους βάσει του νόμου – Βερναρδάκη - «Έγινε μια πολύ καλή αρχή με ευρύτατη συναίνεση» τόνισε ο Νίκος Βούτσης
Στην επιλογή τεσσάρων Γενικών Διευθυντών μέσω των διαδικασιών αξιολόγησης που προβλέπει ο «νόμος Βερναρδάκη» για τη Δημόσια Διοίκηση προχώρησε η Βουλή αποτελώντας τον πρώτο φορέα του Δημοσίου που εφαρμόζει τις κείμενες διαδικασίες αξιολόγησης των στελεχών του.Την διαδικασία που πραγματοποιήθηκε με ευρύτατη πολιτική συναίνεση χαιρέτισε ο Νίκος Βούτσης ο οποίος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Βουλή είναι η πρώτη δημόσια αρχή όπου εφαρμόζεται ο νόμος για την αξιολόγηση. «Έγινε μια πολύ καλή αρχή και ένα πρώτο βήμα. Για πρώτη φορά στη Βουλή και για πρώτη φορά στο Ελληνικό Δημόσιο» είπε ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη επελέγησαν με αξιοκρατικά κριτήρια μοριοδότησης και δομημένης συνέντευξης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η διαδικασία της αξιολόγησης θα συνεχιστεί με την επιλογή και των διευθυντών και των τμηματαρχών της Βουλής. «Δεν πρόκειται να γυρίσουμε ξανά πίσω» είπε ο κ. Βούτσης για την αξιολόγηση θυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα όλοι οι γενικοί διευθυντές επιλέγονταν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής.
Σημειώνεται ότι επελέγησαν οι επικεφαλής στις Γενικές Διευθύνσεις α) Κοινοβουλευτικού Έργου, β) Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, γ) Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και δ) Ηλεκτρονικής Διοίκησης. Οι τέσσερις γενικοί διευθυντές αξιολογήθηκαν ανάμεσα σε 17 υποψήφιους βάσει μοριοδότησης και δομημένης συνέντευξης που διενήργησε η Επιτροπή Κρίσεων της Βουλής. Η Επιτροπή έχει συγκροτηθεί από τον κ. Βούτση και απαρτίζεται από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Τάσο Κουράκη (Πρόεδρος), τον Δ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, τον ΓΓ της Βουλής Κωνσταντίνο Αθανασίου, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, Κώστα Μαυριά, την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Ιφιγένεια Καμτσίδου και δύο εκπροσώπους των εργαζομένων της Βουλής.
Ενστάσεις από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Πάντως, η Δημοκρατική Συμπαράταξη διατύπωσε σοβαρότατες ενστάσεις για τη διαδικασία μέσω του βουλευτή της Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί τα αποτελέσματα της δομημένης συνέντευξης δεν συνέπεσαν με την μοριοδότηση των τυπικών προσόντων. Κατήγγειλε, δηλαδή, ότι η δομημένη συνέντευξη λειτούργησε ως «ασανσέρ» διαφοροποιώντας σημαντικά την τελική κατάταξη. Κατηγόρησε μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής Κρίσεων ότι αγνόησαν μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικά «δίνοντας ώθηση» σε άλλα τυπικά προσόντα.Η Βουλή διευκρίνισε, πάντως, ότι την Επιτροπή Κρίσεων την απασχόλησε το θέμα της διερεύνησης της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με τις υπό διεκδίκηση θέσεις, η έρευνα της ύπαρξης αναγνώρισης της ισοτιμίας και αντιστοιχίας τίτλων κτηθέντων σε ξένα Πανεπιστήμια, καθώς και ο συνυπολογισμός της προϋπηρεσίας σε θέσεις ευθύνης. «Σε όλα τα σημεία αυτά υπήρξε ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής, πλην μιας περιπτώσεως συνάφειας μεταπτυχιακού, το οποίο, εν τέλει, αναγνωρίστηκε με σχετική πλειοψηφία (πέντε ψήφοι υπέρ έναντι μίας κατά)» εξήγησε η Βουλή.
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου, Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr
Σχετικές ετικέτες:βουλήδημόσιοΝίκος ΒούτσηςΠολιτική
Σχετικά άρθρα