Στην δημοσιότητα τα ονόματα της επιτροπής Αλιβιζάτου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην δημοσιότητα τα ονόματα της επιτροπής Αλιβιζάτου

17:33 | 31/7/17

Κατόπιν συνεννόησης με τους επικεφαλής των κομμάτων, αλλά και προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα της επιτροπής Αλιβιζάτου που θα έχει την ευθύνη για την διαδικασία ανάδειξης του/της νέου αρχηγού

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας που θα έχει την εποπτεία για την εκλογή του/της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο.

Η επιλογή των προσώπων έγινε μετά τον κύκλο συναντήσεων που ολοκλήρωσε ο καθηγητής Ν.Αλιβιζάτος, με τους εκπροσώπους των αρχηγών των κομμάτων και των κινήσεων που απαρτίζουν την ΔΗΣΥ, αλλά και με πρόσωπα που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την αρχηγία της παράταξης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καθηγητής “Εν όψει των προτάσεων που του υποβλήθηκαν, ο κ. Αλιβιζάτος και η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας της οποίας προεδρεύει θα διατυπώσουν τους κανόνες που θα εγγυηθούν την ίση μεταχείριση των υποψηφίων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και την άψογη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εντός του προσεχούς φθινοπώρου, με ευθύνη της Επιτροπής. Οι κανόνες θα δοθούν στη δημοσιότητα την 1η Σεπτεμβρίου 2017”.

Τον αρχικό πυρήνα της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας αποτελούν οι κκ.:

Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, ομ. καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος
Πάνος Αναστασιάδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Τάκης Αναστόπουλος, διευθυντής ε.τ.  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντώνης Βγόντζας, Δικηγόρος
Μανώλης Βελεγράκης, Δικηγόρος
Θεόδωρος Καρούνος, ερευνητής ΕΜΠ
Νίκος Μπίστης, τ. Υφυπουργός
Λίνα Παπαδοπούλου, αν. καθηγήτρια ΑΠΘ
Σπυρ. Πρεσβεία, τ. αντεισαγγελεύς Εφετών
Δημήτρης Ρέππας, τ. Υπουργός
Πέτρος Σφηκάκης, Δικηγόρος
Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής ΕΚΠΑ

Η σύνθεση της Επιτροπής θα συμπληρωθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων και με προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Αντώνης Γκιόκας

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών