Κυβερνητική σταθερότητα, παρά τις αντιθέσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κυβερνητική σταθερότητα, παρά τις αντιθέσεις

08:29 | 11/8/17

Φρένο στη σεναριολογία περί "ρωγμών" στην κυβερνητική σταθερότητα θέτουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, μετά το 'φάλτσο" του Πάνου Καμμένου σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, που προκάλεσε νέα δυσφορία στην Κουμουνδούρου

“Τα δύο κόμματα συνεργάζονται κυβερνητικά για την έξοδο από το Μνημόνιο, αλλά ταυτοχρόνως διατηρούν τις ιδεολογικές τους διαφορές”. Αυτή η φράση συμπυκνώνει το μήνυμα που στέλνουν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, στον απόηχο της διαφωνίας Καμμένου με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής περί “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”, που έφεραν για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια την ιδεολογική “ασυμβατότητα” των δύο κυβερνητικών κομμάτων.

Προγραμματική συμφωνία

Παρότι η πολιτική επιλογή του υπουργού Εθνικής Άμυνας να διαφοροποιηθεί στο συγκεκριμένο θέμα από τον Πρόεδρο της Βουλής και να εντάξει εαυτόν και το κόμμα του στο “απέναντι” μπλοκ από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δυσφορία σε πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου ισχύει κανονικά: αυτό διαμηνύουν τόσο κυβερνητικές πηγές, όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθιστώντας σαφές πως κάθε φορά που τα δύο κόμματα διαφωνούν σε θέματα θρησκείας, ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων κ.α., δεν τίθεται ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας, ούτε δεδηλωμένης στη Βουλή.

Διαβεβαιώσεις Καμμένου

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, κινούνται και συνομιλητές του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ενώ τις σχετικές διαβεβαιώσεις παρέσχε χθες και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, με τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού διαβεβαίωσε πως “θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους”, επανέλαβε ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων έχει ως κύριο στόχο την έξοδο της χώρας από την σημερινή κατάσταση”. “Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Είναι μία συμφωνία ξεκάθαρη ανοιχτή και δημόσια με πολιτική διαφορά. Φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται θέματα με πολύ ειλικρινή διάλογο”, εξήγησε ο Πάνος Καμμένος. Βέβαια, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει εκ νέου “προσωπικές” τις απόψεις του Νίκου Βούτση, όμως στη συνέχεια αποδραματοποίησε το νέο περιστατικό ενδοκυβερνητικής διαφωνίας, λέγοντας: “Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν θέματα θρησκείας και πατρίδας. Πολλές φορές διαφοροποιούμαστε και έχουμε δημόσιο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας δεν μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις”. Και κάπως έτσι, έληξε (άλλο) ένα “φάλτσο” μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Γιώργος Μελιγγώνης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών