Μέρκελ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μέρκελ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα

13:43 | 29/8/17

«Η Ελλάδα βρίσκεται νομίζω σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι βρισκόταν πριν από ένα χρόνο, όπου ήμουν πολύ πιο ανήσυχη» επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι είναι πολύ, πολύ δύσκολο για πολλούς ανθρώπους, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί επίσης από περισσότερες θέσεις εργασίας και στη συνέχεια από περισσότερη ευημερία σταδιακά» πρόσθεσε η Καγκελάριος αναφερόμενη στο ελληνικό ζήτημα.

Για την γενικότερη πορεία της Ευρωζώνης, επισήμανε ότι «έχουμε πολύ θετικά στοιχεία. Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης παρουσιάζουν οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) η κα Μέρκελ δήλωσε:

«Πιστεύω ότι η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μετατρέψει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είναι μια πολύ καλή ιδέα και θα μπορούσε να μας κάνει πιο σταθερούς και να αποδείξει στον κόσμο ότι έχουμε όλους τους μηχανισμούς. Πως το δικό μας χαρτοφυλάκιο, αυτό της ζώνης του ευρώ είναι σε θέση να αντιδράσει καλά σε απροσδόκητες καταστάσεις».

Για τις σχέσεις ΕΕ- Τούρκίας η Άνγκελα Μέρκλε τόνισε: «Θα ήθελα να έχουμε καλύτερους δεσμούς με την Τουρκία, αλλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα ... Αυτή είναι μια πολύ περίπλοκη φάση στις σχέσεις μας».

«Το αίτημά μας είναι σαφές ότι (όλοι οι Γερμανοί πολίτες) που κρατούνται εκεί πρέπει να απελευθερωθούν» πρόσθεσε.

Απαντώντας, επιπλέον, στο διεθνές κατηγορώ περί πολύ υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων, η ίδια εμφανίστηκε καθησυχαστική, εκτιμώντας ότι «η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική, όσο περιγράφεται».

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών