Μητσοτάκης: H ΔΕΘ βωμός που θυσιάζει την αλήθεια ο κ. Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: H ΔΕΘ βωμός που θυσιάζει την αλήθεια ο κ. Τσίπρας

12:04 | 29/8/17

Η κυβέρνηση απέτυχε και επιχειρεί να σύρει σε έναν πόλεμο λάσπη τη ΝΔ είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Τι είπε για Πάνο Καμμένο, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις πολιτικές συμμαχίες

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ότι απέτυχε και είναι ανίκανη να δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ και χαρακτήρισε τη ΔΕΘ «για τον κ. Τσίπρας βωμός που θυσιάζεται η αλήθεια για λόγους κομματικής ιδιοτέλειας», σημειώνοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι ετοιμάζουν τα ψέματα του 2017».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα», εκτίμησε ότι υπάρχουν «σημάδια φορολογικής εξάντλησης των Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι «οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα κάτω και όσο πέφτει η ανάπτυξη ανεβαίνουν οι φόροι» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ η απόσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη μεγαλώνει, απομακρυνόμαστε από τον ευρωπαϊκό πυρήνα. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με πολιτική αλλαγή από μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».
Αυτή η κυβέρνηση δοκιμάστηκε και απέτυχε
Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποκρύψει αυτή την πραγματικότητα σηκώνοντας «σκόνη». Μάλιστα εφιστώντας την προσοχή στα στελέχη της ΝΔ υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δοκιμάστηκε και απέτυχε. Γι’ αυτό επιχειρούν να μας σύρουν σε ένα πόλεμο λάσπης. Δεν θα παρακολουθήσουμε αυτή τη λογική. Ο πολιτικός ανταγωνισμός σκληρός από τη φύση του όμως δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να κρύψουν τις αποτυχίες τους με πόλωση και διχασμό ανοίγοντας τα τραύματα του 20ου αιώνα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε βέλη και κατά του Πάνου Καμμένου κάνοντας λόγο μάλιστα για «συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα της ακροδεξιάς που προσπαθεί να την καλύψει με την ανοχή σε αυτούς που τα σπάνε» χαρακτηρίζοντας «γελοιότητες» την κριτική της κυβέρνησης για ακροδεξιά απόκλιση της ΝΔ όταν «συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο», ενώ τόνισε ότι «δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο. Η παράταξή μας αποκατέστησε την δημοκρατική ομαλότητα».
Να αναδεικνύουμε θέματα που θίγουν τους πιο αδύνατους συμπολίτες μας
Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους τομεάρχες «να είστε πιο παρεμβατικοί. Να αναδεικνύουμε θέματα που θίγουν τους πιο αδύνατους συμπολίτες μας» διαμορφώνοντας την ατζέντα με βάση τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών σημειώνοντας ότι φέτος στη ΔΕΘ η ΝΔ «θα μιλήσουμε για την Ελλάδα των ευκαιριών για όλους και όχι για λίγους. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΝΔ συνέδεσε τα ζητήματα αυτά με τις πολιτικές συμμαχίες της ΝΔ καθώς όπως υπογράμμισε «εμείς πρέπει να κάνουμε τις δικές μας υπερβάσεις για να ξεφύγουμε από κρίση που κινδυνεύει να αποκτήσει χαρακτηριστικά εθνικής παρακμής. Οι πολιτικές συμμαχίες θα προκύψουν από ερωτήματα για το πώς θα έρθουν δουλείες, πως θα γίνουν καλύτερα τα νοσοκομεία και τα σχολεία, πως θα επηρεάσουμε τις εξελίξεις της Ευρώπης που αλλάζει…»

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τους επενδυτές σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση και τόνισε με νόημα για την κυβέρνηση ότι «θα στήσουν φιέστες για ιδιωτικοποιήσεις που πολεμούσαν τόσα χρόνια. Ας το κάνουν όμως γιατί έστω και αργά είναι θετικό για τη χώρα το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το καλωσορίζουμε όπως καλωσορίζουμε και τον κ. Μακρόν και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχιστούν οι καλές σχέσεις με Γαλλία».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποστήριξε ότι «σε πρώτη ανάγνωση εντείνει την αγωνία των παιδιών και αυξάνει την κόπωση τους αντί να τη μειώνει».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών