14:57 | 5/8/17
Πως ανέλαβε τις διαδικασίες μετά από αίτημα του δήμου
«Ο ΟΛΠΑ ΑΕ εκφράζει την θλίψη του για την τραγική απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, κατόπιν της αιφνίδιας κατάρρευσης του υπόστεγου Νο 4 του Βόρειου Λιμένα», όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του γνωστοποιώντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ώστε να κατεδαφιστεί, προτούκαταρρεύσει, όπως και συνέβη με τραγικό τρόπο, καθώς ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του.
«Σύμφωνα με την από 24-01-2012 Σύμβαση προσωρινής παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠΑ ΑΕ και Δήμου Πατρέων, της οποίας η ισχύ έχει αναγνωρισθεί από σειρά δικαστικών αποφάσεων, αποκλειστικός διαχειριστής του χώρου στον οποίο μεταξύ άλλων βρίσκονταν το υπόστεγο που κατέρρευσε, ήταν και παραμένει ο Δήμος Πατρέων.
Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είχε μισθώσει τμήμα του υποστέγου σε συγκεκριμένη επιχείρηση, παρέχοντάς της μάλιστα την απαραίτητη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που είχε μεταφερθεί και ετύγχανε στην διαχείρισή του από 01-06-2012, σε εφαρμογή της ως άνω Σύμβασης.
Παρά ταύτα, σε ενέργεια σχετικού γραπτού αιτήματος του Δήμου και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, ο ΟΛΠΑ ΑΕ ενήργησε ώστε με την συναίνεση τόσο του εποπτεύοντος Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και του Μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, να αναλάβει ο ίδιος για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων, την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτίσματος.
Στα πλαίσια αυτά, ο ΟΛΠΑ ΑΕ, ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου, και άμεσα μετά την απόφαση ότι δεν κρίνεται διατηρητέο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( ΚΑΣ ), στο οποίο το είχε παραπέμψει η Εφορία Νεώτερων Μνημείων, δημοπράτησε το έργο και υπέγραψε Σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το ίδιο πρωϊ του συμβάντος, ήτοι στις 04/08/2017.
Ο ΟΛΠΑ ΑΕ συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης να αποδεικνύει έμπρακτα την συμβολή του στα ζητήματα που αφορούν την πόλη, μακριά από ανακοινώσεις που αντιμάχονται την αλήθεια ή αποπειρώνται να εκμεταλλευτούν το ατυχές συμβάν.»
πηγή
Σχετικές ετικέτες:ΑχαΐαΕλλάδακατάρρευση οροφήςΚοινωνίαΟΛΠΑΠάτραΠελοπόννησος
Σχετικά άρθρα