Πρόβα πόλωσης ενόψει ΔΕΘ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πρόβα πόλωσης ενόψει ΔΕΘ

10:02 | 22/8/17

Τις μηχανές τους για τις πολιτικές συγκρούσεις που θα ξεκινήσουν εκ νέου τις επόμενες ημέρες ζεσταίνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς η σύγκρουση περί... ναζισμού και κομμουνισμού, όπως επίσης και η ανταλλαγή βολών αναφορικά με την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή της φθινοπωρινής πόλωσης που έρχεται

Τα μαχαίρια τους ακονίζουν σιγά σιγά το Μέγαρο Μαξίμου και η οδός Πειραιώς, καθώς οι δύο βασικοί πολιτικοί μονομάχοι ξεδιπλώνουν την τακτική τους ενόψει της νέας πολιτικής περιόδου που ξεκινά, αφού ο νικητής της “μάχης του Σεπτεμβρίου” θα εκκινήσει από πλεονεκτική θέση για την πολιτική διελκυστίνδα της επόμενης “σεζόν”.

Πριν καν επιστρέψουν οι εκδρομείς του Αυγούστου, αλλά και πριν στεγνώσει το μελάνι από την πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές και τις... διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, οι δύο κεντρικές πολιτικές δυνάμεις πρωταγωνιστούν στις πρώτες “αψιμαχίες” ενόψει των μεγάλων προκλήσεων του Σεπτεμβρίου τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η μάχη της ΔΕΘ

Το πολιτικό παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ η συγκυρία προκαλεί νέα δεδομένα και για την κυβέρνηση, αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχοντας ένα πλεονέκτημα που δεν είχε τις προηγούμενες φορές που βρέθηκε, ως πρωθυπουργός, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο: τις θετικές ειδήσεις για την οικονομία, που μπορούν να στηρίξουν την αφήγησή του για τα χειρότερα που “είναι πίσω μας”. Αυτά ακριβώς τα καλά νέα, είτε πρόκειται για τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, είτε για το ρεκόρ του τουρισμού και την βελτίωση των αριθμών στην οικονομία, θέλει να εκμεταλλευθεί ο πρωθυπουργός ώστε να τεκμηριώσει το μήνυμα που σκοπεύει να στείλει στην κοινωνία: ότι, δηλαδή, έχει ανοίξει ο περίφημος “καθαρός διάδρομος” για έξοδο από την κρίση.

Η μάχη της ΔΕΘ αφορά, όμως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι προαναφερθείσες θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας έχουν ήδη προκαλέσει αμηχανία στην ΝΔ, ενώ πολλοί συνδέουν αυτή την αμηχανία με το γεγονός πως η οδός Πειραιώς αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση για τις πρωθυπουργικές διακοπές, για την προσευχή και τον εκκλησιασμό στα σχολεία, όπως επίσης και για το “Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών”. Τούτων δοθέντων, βασική επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ είναι να μπορέσει να εξουδετερώσει προκαταβολικά όσα θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προεξοφλώντας στην κοινή γνώμη ότι δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν. Δεν ήταν, μάλιστα, καθόλου τυχαία η επιλογή της ΝΔ χθες να προχωρήσει σε μία αναλυτική σταχυολόγηση των δεσμεύσεων που είχε εκφράσει πέρυσι στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να απαξιώσει προκαταβολικά το μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός.

Γιώργος Μελιγγώνης, πηγή φωτογραφίας: sooc

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών