Αχτσιόγλου: Έρχεται σύντομα νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αχτσιόγλου: Έρχεται σύντομα νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας

23:04 | 18/9/17

Τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές για να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις πολύ χαμηλών συντάξεων χηρείας. Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών

Δέσμευση για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των χαμηλών συντάξεων χηρείας ανέλαβε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο ζήτημα μετά από σχετική πρωτοβουλία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, που κάλεσε την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει. Η κυρία Αχτσίογλου υπογράμμισε ότι πρόκειται πράγματι για ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο είναι σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου να φέρει σύντομα μια ρύθμιση που θα βάζει τέλος στις περιπτώσεις εκείνες όπου προκύπτουν πολύ χαμηλές συντάξεις χηρείας. «Προχωρούμε σύντομα σε μια νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετηθεί το ζήτημα διότι όντως υπάρχει πρόβλημα και χρήζει αντιμετώπισης. Δεσμευόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κυρία Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι 36.000 εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» έχουν ενταχθεί ήδη στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τον επιμερισμό των ασφαλιστικών εισφορών τους. Ο εν λόγω επιμερισμός θα αποφέρει μείωση της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κατά 2/3 στους εργαζόμενους με μπλοκάκι που εμφανίζονται ψευδώς ως αυτοαπασχολούμενοι.

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι άλλα 40.000 «μπλοκάκια» αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης εισφορών για την μετατροπή των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) σε συμβάσεις εργασίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η κυρία Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα παραμένουν στις θέσεις τους μετά τη λήξη του προγράμματος. Επίσης, προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης είναι να έχει μετατραπεί η σύμβαση παροχής υπηρεσιών σε σύμβαση εργασίας τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών