Διμέτωπος Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διμέτωπος Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη

21:07 | 18/9/17

Καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι έκανε "έξι ημέρες" να ασχοληθεί με το Σαρωνικό και στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανισότητες περίπου ως "φυσικό φαινόμενο"

Οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ζητώντας την απομάκρυνση της κυβέρνησης αλλά και την αποφυγή μιας «συντηρητικής παλινόρθωσης».

Η κυρία Γεννηματά παρενέβη στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον ΕΦΚΑ συνεχίζοντας την πολιτική της τήρησης ίσων αποστάσεων από κυβέρνηση και αξιωματική-αντιπολίτευση. Ειδικότερα, καταλόγισε «θράσος» και «ανικανότητα» στην κυβέρνηση για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. «Αντί να αναλάβουν  την ευθύνη και να δράσουν αμέσως, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με προπαγάνδα» είπε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «χρειάστηκε έξι μέρες» για να ασχοληθεί με την πετρελαιοκηλίδα.«Δεν περιμένουμε από τον άφαντο και στις πυρκαγιές πρωθυπουργό, να κάνει κάτι καλύτερο στο θέμα της οικολογικής καταστροφής» είπε σε οξύ τόνο και τόνισε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής θα έπρεπε ή να είχε παραιτηθεί ή να είχε αποπεμφθεί. Η κυρία Γεννηματά άσκησε, όμως, κριτική στην κυβέρνηση και για το νόμο Κατρούγκαλο χαρακτηρίζοντάς τον «νομικό έκτρωμα» που θα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από ένα κοινωνικά βιώσιμο σύστημα.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε εξίσου σκληρή κριτική και στη ΝΔ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση Καραμανλή οτι δεκαπλασίασε τα ελλείμματα των ταμείων σε έξι χρόνια, οτι μείωσε την περιουσία των ταμείων κατά 25%, και οτι εξαπλασίασε τις οφειλές τους προς τα νοσοκομείο. Επιτέθηκε, ταυτόχρονα, στον κ. Μητσοτάκη για την επίμαχη δήλωση του περί φυσικότητας των κοινωνικών ανισοτήτων. «Ο κ. Μητσοτάκης, επιμένει συντηρητικά που σημαίνει ενίσχυση των ανισοτήτων. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες ως περίπου φυσικό φαινόμενο και δεν βολευόμαστε να ζήσουμε με αυτές, σαν να μη συμβαίνει τίποτα» σχολίασε και συμπέρανε: «αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά μας με τις συντηρητικές αντιλήψεις της ΝΔ».

Αναφορές στο μέλλον της κεντροαριστεράς

Η κυρία Γεννηματά έκλεισε την παρέμβασή της με μια αναφορά που παρέπεμψε στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον κεντροαριστερό φορέα. «Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροαριστερά που μπορεί να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση.  Με βάση το Σχέδιο Ελλάδα, που τις βασικές κατευθύνσεις παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ» δήλωσε και υπογράμμισε ότι μιλά για μια ισχυρή κεντροαριστερά που με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών