Εξετάζουν παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας και μετά το 2018 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εξετάζουν παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας και μετά το 2018

19:20 | 19/9/17

Τι θα ζητήσει το οικονομικό επιτελείο από τους δανειστές, όσον αφορά στο καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Την παράταση του ευνοϊκού καθεστώτος για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς που εξασφαλίζει ο νόμος Κατσέλη
μετά την λήξη του στις 31/12/2018 θα ζητήσει το οικονομικό επιτελείο από τους δανειστές.

Αυτό προκύπτει από ευρεία σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο υπουργείο οικονομικών υπο την προεδρία του υπουργού οικονομικών κ Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στη σύσκεψη μετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης , ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη ς Κουρμούσης και ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης.

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη εν όψει την λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών η οποία ενδέχεται λόγω της αυτοματοποιημένη διαδικασίας να δημιουργήσει αδικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις για το χρόνο της παράτασης αναμένεται να ληφθούν εντός των ημερών, σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ενώ κυβερνητικές πηγές παρέπεμπαν για συγκεκριμένες ανακοινώσεις εντός των ημερών.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκε επίσης η πορεία των συζητήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τις 120 δόσεις για χρέη επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 3 Αυγούστου περίπου 7000 ενδιαφερόμενοι έχουν επισκεφθεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχουν υποβληθεί 120 ολοκληρωμένες αιτήσεις, ενώ άλλες 750 είναι ώριμες και έτοιμες να υποβληθούν.

Τάσος Δασόπουλος

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών