Μορώνης: Συντάσσεται προκήρυξη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μορώνης: Συντάσσεται προκήρυξη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

12:23 | 28/9/17

Το γεγονός ότι συντάσσεται ήδη προκήρυξη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τη συζήτηση επί των εκθέσεων πεπραγμένων (ετών 2014 και 2015) του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο κ. Μορώνης παρέθεσε αρχικά πως «βρήκαμε προϋπολογισμό της τάξης των 150.000 ευρώ», συμπληρώνοντας ότι το προσωπικό ήταν και εξακολουθεί τυπικά να είναι στα 41 άτομα, με 20 ειδικούς επιστήμονες. «Αλλά λόγω ασθενειών είναι 36 ο αριθμός των εργαζομένων» διευκρίνισε στη συνέχεια.

Κατά τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, υπάρχουν 230 υποθέσεις - φάκελοι και σήμερα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο περάτωσης ή έχουν περατωθεί συνολικά οι 190 εξ αυτών. Συνεχίζοντας να θέτει εσωτερικά ζητήματα της Ανεξάρτητης Αρχής, τόνισε ότι χρειάζεται ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής γιατί «είναι της δεκαετίας του 1990».

«Συντάσσεται αυτή την περίοδο η προκήρυξη για διαγωνισμό» είπε για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε επαφή με το υπουργείο για νομοτεχνικές βελτιώσεις, ώστε αυτή τη φορά η προσπάθεια να ολοκληρωθεί αισίως».

Εν συνεχεία, ο κ. Μορώνης υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειμμα κανονιστικής αρμοδιότητας του Συμβουλίου, γι' αυτό και εντοπίζονται μεγάλα προβλήματα και φαινόμενα που «παρακολουθούμε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις».

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών