Τσίπρας: Ξεριζώνουμε και τις βαθιές κηλίδες στο Λιμενικό (βιντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Ξεριζώνουμε και τις βαθιές κηλίδες στο Λιμενικό (βιντεο)

13:56 | 18/9/17

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην εισήγηση του στο υπουργικό ότι απορρύπανση χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς και διακίνησης των υγρών καυσίμων στη θάλασσα

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τη ΔΕΘ, ξεκίνησε την εισήγηση του με αναφορές στο φλέγον θέμα της ρύπανσης των θαλασσών και των ακτών της Αττικής.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ρύπανσης του Σαρωνικού από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ", ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως "η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δημιούργησε αίσθημα ανησυχίας. Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί την άμεση κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων".



"Στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
"Απορρύπανση δε χρειάζονται μόνο οι ακτές αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς και διακίνησης των υγρών καυσίμων στη θάλασσα. Η ακόμη μεγαλύτερη ουσία είναι οι αναγκαίες τομές που χρειάζεται να επιχειρήσουμε στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότηση, ελέγχου και αυστηρής τήρησης κανόνων ναυσιπλοΐας, προκειμένου να προστατεύουμε τον φυσικό πλούτο μας, το περιβάλλον μας", πρόσθεσε.

"Απ’ ότι φαίνεται οι κηλίδες είναι βαθιές και χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια. Στη σύσκεψη που συγκάλεσα την Παρασκευή θέσαμε σε εφαρμογή δέσμη μέτρων", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών