Για ποιους άλλους λόγους δεν πρέπει να καπνίζεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Για ποιους άλλους λόγους δεν πρέπει να καπνίζεις

04:43 | 21/10/17

Λόγοι εξίσου σημαντικοί που πρέπει να σε προβληματίζουν ώστε να πάρεις μία και καλή την απόφαση να το σταματήσεις οριστικά

Γράφει στο Greek-iNews.gr, η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το κάπνισμα βλάπτει. Σοβαρά. Και αυτό το γνωρίζουν ακόμα και οι πιο φανατικοί καπνιστές , οι οποίοι δε θέλουν με τίποτα να στερηθούν την απόλαυση εκείνης της πρώτης ρουφηξιάς.
Το κάπνισμα αποτελεί την κύρια αιτία καρκίνου του πνεύμονα , του λάρυγγα, του φάρυγγα, της ουροδόχου κύστης, αλλά και όλων των καρδιαγγειακών παθήσεων. Όμως, εκτός από τους λόγους υγείας , υπάρχουν και άλλοι εξίσου σημαντικοί που πρέπει να σε προβληματίζουν ώστε να πάρεις μία και καλή την απόφαση να το σταματήσεις οριστικά.

Το κάπνισμα προκαλεί άγχος: Και όμως, το κάπνισμα όχι μόνο δε μειώνει το άγχος, αλλά το αυξάνει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Η εξάρτηση του φανατικού καπνιστή από το τσιγάρο προκαλεί στην περίπτωση της απουσίας του , αδυναμία συγκέντρωσης, νευρικότητα, θυμό. Το κάπνισμα θεωρείται ως η αιτία της μείωσης του άγχους, αλλά δεν κατηγορείται για τη δημιουργία της αγχώδους κατάστασης που βιώνει ο καπνιστής όταν δεν έχει εύκαιρο τσιγάρο.

Για αισθητικούς λόγους: Η ‘’καπνίλα’’ που χαρακτηρίζει τον μανιώδη καπνιστή και η άσχημη οσμή του ,που γίνεται αντιληπτή ιδιαιτέρως στους κλειστούς χώρους, είναι όντως απωθητική και αντιαισθητική.

Μειώνεται η απόδοση στην αθλητική δραστηριότητα: Με το κάπνισμα μειώνεις τη φυσική σου αντοχή και την επίδοσή σου σε οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα.

Είναι μία πολυέξοδη συνήθεια: Είναι και αυτό ένας λόγος για να τη σταματήσεις. Το να δίνεις ένα ποσό σε τακτική βάση και να δηλητηριάζεις τον εαυτό σου, είναι εντελώς ανούσιο και ανώφελο. Δεν κάνεις καλό ούτε στην υγεία, αλλά ούτε και στην τσέπη σου!

Τι άλλους λόγους, άραγε, να χρειάζεται κάποιος για να συνεχίσει ως μη καπνιστής για το υπόλοιπο της ζωής του;

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών