14:53 | 10/10/17
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης σύγχρονων και αξιόπιστων δικτύων, εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε σήμερα κατά τη δεύτερη μέρα εργασιών της Ευρωασιατικής - Κινεζικής Συνόδου
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί το σημείο της στον χάρτη, αυξάνοντας το εκτόπισμά της, καθώς η χώρα είναι κόμβος μεταξύ μιας ώριμης οικονομίας αλλά και αναπτυσσόμενων οικονομιών (ασιατικές-ανατολικές) οι οποίες μόνο καλά μπορούν να προσφέρουν στους λαούς.Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε την ανάπτυξη των δικτύων ως βάση των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων τα επόμενα χρόνια, με ραγδαία ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο κ. Παππάς, η χώρα αναπτύσσει σύγχρονα και αξιόπιστα δίκτυα, φέρνοντας ως παράδειγμα την μετάδοση της οπτικής ίνας η οποία θα φθάσει μέχρι τον Προμαχώνα, ενώ συγχρόνως θα υπάρξουν νέες γενιές δικτύων οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα της χώρας αλλά και στα λιμάνια της.
«Η Ελλάδα έχει κρίσιμο ρόλο να παίξει και αυτό έχει γίνει συνείδηση όλων» σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα βήματα με αξιοπιστία.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει ισχυρό επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την Κίνα στη συμβολή της στα δίκτυα και τις προμήθειες υποδομών, σημειώνοντας ότι οι νέες τεχνολογίες θα φέρουν πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Στο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν κυβερνητικά και επιχειρηματικά στελέχη από τη Ρωσία, τη Γεωργία και την Ελλάδα, τονίστηκε η σημασία της αναγέννησης του δρόμου του μεταξιού καθώς η Κίνα αποκτά πρόσβαση στην Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισαν ως ίσως το πιο ισχυρό project στην παγκόσμια οικονομία το «One Belt-One Road».
Ο Ν. Βερνίκος, εκπροσωπώντας την ελληνική ναυτιλία χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά ως το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο λιμάνι του κόσμου, λέγοντας ότι η Ελλάδα πατά γερά στον δρόμο του μεταξιού με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Σχετικές ετικέτες:επενδύσειςΚίναΝίκος ΠαππάςΟικονομίαΠολιτικήΣΥΡΙΖΑEconomist
Σχετικά άρθρα