Νίκος Φίλης: «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι δημοκρατία παντού» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νίκος Φίλης: «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι δημοκρατία παντού»

21:34 | 16/11/17

Επίθεση στην ΝΔ με φόντο το κοινωνικό μέρισμα   

Στην Πάτρα βρέθηκε απόψε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας με τίτλο «Πολυτεχνείο 1973-2017: Η μνήμη
ο δρόμος, η αντίσταση το μέλλον», για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου της πόλης στην Πλατεία Γεωργίου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το ψωμί σημαίνει σήμερα, εργασία, αξιοπρεπή δημιουργική απασχόληση, και βλέπουμε πολλές εκατοντάδες, χιλιάδες παιδιά, δυο γενιές μετά το Πολυτεχνείο, τα παιδιά και τα εγγόνια των ανθρώπων, που ήταν στο Πολυτεχνείο, έχουν πάρει τον ομματίων τους και είναι στα ξένα μετανάστες»

Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ σχετικά με την κριτική που άσκησε για το κοινωνικο μέρισμα.

Ο κ. Νίκος Φίλης ανέφερε τα εξής:«Την λέξη «ψίχουλα» να την βαστήξουν λίγο, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από πολλά και από λίγα, στην ζωή, που ζει σήμερα. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη. Βεβαίως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα χρήματα αυτά, έχουν προέλθει από την φορολόγηση του ελληνικού λαού, από μικρή ανάπτυξη , που υπήρξε, όπως επίσης είναι και αποτέλεσμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Όλα αυτά τα συνεκτιμούμε. Τι λέει τώρα η αντιπολίτευση ότι δεν πρέπει να δώσουμε τα χρήματα; Πέρυσι αυτό είχε πει η ΝΔ, φέτος επειδή δεν φωνάζει και πολύ η Τρόικα , την βλέπω να είναι πιο νομιμόφρων προς την Τρόικα , και λέει θα ψηφίσει. Είναι περίεργο από την μια να καταγγέλλει την κυβέρνηση να δώσει αυτό το μικρό, δεν λέω ότι είναι μεγάλο βοήθημα, και από την άλλη λέει, θα το ψηφίσει. Εντάξει τραγέλαφος».

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών