Σαχινίδης: Να μην γυρίσει η Ελλάδα εκεί που ήταν πριν την κρίση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαχινίδης: Να μην γυρίσει η Ελλάδα εκεί που ήταν πριν την κρίση

17:51 | 6/11/17

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε τη σημασία της συνέχισης του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών μετά το τέλος του μνημονίου

Εάν δεν προσεγγίσουμε επενδύσεις και δεν προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, τότε η Ελλάδα μετά την έξοδο από την
επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 θα γυρίσει εκεί που ήταν πριν από την κρίση και δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια κρίση στο μέλλον. Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στο ραδιόφωνο 24/7.

Σημείωσε ότι εάν ανατραπεί το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, τότε οι αγορές θα πάρουν το μήνυμα ότι η χώρα θα κάνει πάλι τα ίδια με όσα έκανε πριν από την κρίση. Τόνισε ότι αλλαγές που επέβαλλαν οι δανειστές, έπρεπε να τις έχει κάνει η χώρα μόνη της και ανέφερε ως παράδειγμα το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η μια κυβέρνηση ανέτρεπε όσα έκανε η άλλη, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν σημαντικά πράγματα. Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις είπε ότι το ερώτημα είναι εάν πρέπει να προστατευτούν οι εργαζόμενοι ή οι θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνονται χρήματα από προγράμματα για να συνεχίσουν να λειτουργούν επιχειρήσεις που είναι καταδικασμένες. Σε αυτή την περίπτωση δεν προστατεύεις τους εργαζόμενους είπε υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι εταιρίες, που δεν μπορούν να ορθοποδήσουν παρά την βοήθεια που έχουν κατά διαστήματα, αργά ή γρήγορα θα κλείσουν.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών