Η κατάσταση των δρόμων στην Ορεινή Ναυπακτία – Κλειστός ο δρόμος της Μακριάς Ράχης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η κατάσταση των δρόμων στην Ορεινή Ναυπακτία – Κλειστός ο δρόμος της Μακριάς Ράχης

13:20 | 22/12/17

Από νωρίς το πρωί στη «μάχη» τα εκχιονιστικά

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και πάνω στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Άνω Χώρας από το ύψος της τ.κ. Τερψθέας και πάνω. Σκοπός όπως αναφέρουν πηγές του δήμου Ναυπακτίας, είναι μέχρι το βράδυ,
το επαρχιακό δίκτυο να είναι προσβάσιμο με τη χρήση αλυσίδων, πλην ίσως των απομακρυσμένων περιοχών,όπως Μανδρινή,Λεύκα,Γραμμάνη Οξυά,Καλλονή Λειβαδάκι.

Επίσης αξίζει να τονιστεί, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, ότι η κυκλοφορία στον δρόμο από Λιμνίστα προς Άνω Χώρα μέσω Μακριάς Ράχης θα παραμείνει όλη την ημέρα κλειστός λόγω του κινδύνου του παγετού. Άρα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω Τερψιθέας και Ελατούς. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος προς Κρυονέρια.

Στην προσπάθεια για τη διάνοιξη του δρόμου ο δήμος Ναυπακτίας έχει μισθώσει 6 μηχανήματα έργου εκ των οποίων επιχειρούν 5 (το 1 βλάβη) και με 5 δικά του μηχανήματα. Η προσπάθεια ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ θα πρέπει να τονιστεί το δύσκολο έργο και οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι και χειριστές των μηχανημάτων προκειμένου να φέρουν σε μια κανονικότητα το οδικό δίκτυο.

Ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην ορεινή Δωρίδα – Με αλυσίδες τα οχήματα

Η ίδια δύσκολη κατάσταση επικρατεί και στην ορεινή Δωρίδα, αφού μέχρι το χωριό Αρτοτίνα και καθόλη την διαδρομή απαιτείται η χρήση αλυσίδων στα οχήματα. Επίσης στις κοινότητες Πενταγιοί, Κροκύλειο, απαιτούνται αλυσίδες, ενώ ανοιχτός είναι και ο δρόμος προς Ποτιδάνεια, Τείχιο και Παλαιοξάρι πάντα ωστόσο με την χρήση αλυσίδων.

Ο δήμος Δωρίδας έχει μισθώσει 4 οχήματα έργου ,τα οποία επιχειρούν με τα ήδη 3 δικά του σε διάφορες περιοχές του ορεινού του όγκου προκειμένου το δίκτυο να συνεχίσει να είναι προσβάσιμο.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών