Πέρασε, μετά τις αλλαγές, η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πέρασε, μετά τις αλλαγές, η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

23:37 | 21/12/17

Απουσίαζε λόγω διαφωνιών ο Γ. Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ. 'Παρών' από τη ΝΔ που κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία για τον Ρουβίκωνα. Σύγκληση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ μετά τις γιορτές για την προστασία της λαϊκής κατοικίας

Με την διαφοροποίηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη που απουσίαζε για πολιτικούς λόγους από την ψηφοφορία υπερψηφίστηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, όπως τροποποιήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. "Ναι" ψήφισαν 146 βουλευτές, "Όχι" 35 και παρών δήλωσαν 62 βουλευτές.

Η τροπολογία που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών τροποποιήθηκε την τελευταία στιγμή από τον κ. Κοντονή ο οποίος απάλειψε την πρόβλεψη για το αυτεπάγγελτο της δίωξης όσων απειλούν συμβολαιογράφους. Η αλλαγή αυτή που αποφασίστηκε μετά από πολύωρες ζυμώσεις, τόσο δημόσιες όσο και παρασκηνιακές, έκαμψε τελικά τις αντιρρήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος είχε ζητήσει απόσυρση του συνόλου της τροπολογίας και τελικά αποχώρησε από την ονομαστική ψηφοφορία. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και πολλοί βουλευτές από όλες τις πτέρυγες αλλά δίχως πολιτικά κίνητρα.

Η ΝΔ δήλωσε «παρών» στην τροπολογία. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης κατέθεσε, μάλιστα, δική της τροπολογία  για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων απειλούν ή παρεμποδίζουν δημόσιους υπαλλήλους, η οποία ουσιαστικά στοχεύει στη δράση του Ρουβίκωνα. Παρών δήλωσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Όχι» είπε το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Σύγκληση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της «λαϊκής κατοικίας»

Εντωμεταξύ, μετά από πρωτοβούλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε μετά τις γιορτές να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για το θέμα της προστασίας της «λαϊκής κατοικίας». Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η προοπτική λήψης και νομοθετικών μέτρων για την προστασία της «λαϊκής κατοικίας».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών