Ντόρα Μπακογιάννη το 2011: 'Μοναδική λύση η σύνθετη ονομασία έναντι όλων' (βιντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ντόρα Μπακογιάννη το 2011: 'Μοναδική λύση η σύνθετη ονομασία έναντι όλων' (βιντεο)

21:10 | 30/1/18

Με ένα βίντεο που εμφανίζει την Ντόρα Μπακογιάννη να ζητεί σύνθετη ονομασία και να επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά για την στάση του ως προς την πΓΔΜ συνεχίζεται η... αναδρομή στο παρελθόν μέσω βίντεο

Ο “πόλεμος των βίντεο” συνεχίζεται με αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε δώσει το 2011 η Ντόρα Μπακογιάννη, ως πρόεδρος της “Δημοκρατικής Συμμαχίας” και στο οποίο χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά “θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού”.

Πρόκειται για συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, δηλαδή όταν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε εκδώσει απόφαση υπέρ της πΓΔΜ για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την Ελλάδα.

Τότε, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήριζε τον Αντώνη Σαμαρά “θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού” και εξέφραζε την απόλυτη ανάγκη να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο χωρών για το ονοματολογικό.

Στηρίζοντας την υπερασπιστική γραμμή της χώρας στο Δικαστήριο της Χάγης, η πρώην υπουργός επεσήμαινε, στη συνέντευξή της πως “η Ελλάδα δεν έβαλε βέτο” και χαρακτήριζε ως “μοναδική λύση” τη “σύνθετη ονομασία έναντι όλων”, κάνοντας λόγο για “πολυετή αδράνεια” της Ελλάδας.







Γιώργος Μελιγγώνης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών