Θεοχαρόπουλος: Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θεοχαρόπουλος: Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

12:49 | 16/1/18

Nα συμφωνήσουμε σε ευνοϊκά μέτρα που αφορούν στην ελάφρυνση και στην αναδιάρθρωση του χρέους και που θα είναι ποσοτική χαλάρωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

"Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια μετά τη λήξη του μνημονιακού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 καθώς θα υπάρχουν τα Capital Control, δεσμεύσεις και μέτρα για το 2019 και για τα επόμενα χρόνια, καθώς επίσης και εποπτεία", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας πως χρειάζεται ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα εφαρμοστεί πιστά και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Το ζήτημα είναι να συμφωνήσουμε σε ευνοϊκά μέτρα που αφορούν στην ελάφρυνση και στην αναδιάρθρωση του χρέους και που θα είναι ποσοτική χαλάρωσης, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας πως το διεθνές ταμείο βόλευε τους Ευρωπαίους για να περάσουν τα σκληρά τους μέτρα και αυτή τη στιγμή, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν ουσιαστική ρύθμιση του χρέους.

Σε ό,τι αφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα της ανόδου των λαϊκίστικων και ακροδεξιών κομμάτων “είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Αντιμετωπίζεται αν κατανοήσουμε ότι πρέπει να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα υπαρκτά από τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις, γιατί αλλιώς το φαινόμενο θα οξύνεται” ενώ υπογράμμισε πως θα είναι θετικό αν το SPD αναλάβει κρίσιμα υπουργεία, όπως το υπουργείο οικονομικών και πως χρειάζεται οι διεκδικήσεις του να είναι δυναμικές.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, υπάρχει η εικόνα μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας η οποία παραμένει σταθερή και δεν υπάρχει διεκδίκηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για βελτίωση κάποιων πραγμάτων, καθώς τα Καζίνο, οι κατασχέσεις και η μη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από 1η Μαϊου του 2018, δεν είναιι προοδευτικές πολτικές.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι πρέπει να ειπωθεί με ειλικρίνεια ότι τα μέτρα που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόντα καταναγκασμού και όχι να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι σωστά.

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, ο κ. Θεοχαρόπουλος  επισήμανε ότι “δεν αντέχει η χώρα άλλους εθνικισμούς. Δεν αντέχει να μη δείχνει η χώρα να καταλαβαίνει τι έχει συμβεί αυτά τα χρόνια. (...) Δεν αντέχει νέους μακεδονομάχους, ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση και ο κ. Λεβέντης στην αντιπολίτευση, να προσπαθούν να πάρουν μέρος σε μια παράσταση που στα εθνικά θέματα δεν επιτρέπεται”. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει λύση και είναι ευκαιρία με την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Ζάεφ να σταματήσουν οι αλυτρωτισμοί από μεριάς Σκοπίων και των εθνικισμών από τη δική μας μεριά. “Είμαι αρνητικός για δημοψήφισμα σε τέτοια εθνικά θέματα” είπε εν κατακλείδι.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών