Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός για το ζήτημα του Σκοπιανού (βίντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός για το ζήτημα του Σκοπιανού (βίντεο)

19:23 | 26/1/18

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το προεδρικό μέγαρο λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και στις σχέσεις της Ελλάδας με τη γειτονικής Αλβανία

"Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις που έχουμε σε κρίσιμα θέματα. Θέματα που λιμνάζουν εδώ και χρόνια και βαραίνουν την εξωτερική μας πολιτική. Αν δεν επιδιώξουμε τη λύση τους ενδεχομενως να τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον με πιο δύσκολο τρόπο" σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Στο θέμα της Αλβανίας έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα. Τα θέματα είναι άλυτα 70 χρόνια".

Για το θέμα της ΠΓΔΜ ανέφερε: "Στο δε, θέμα της ΠΓΔΜ δεν είμαστε ακόμη εκεί, ωστόσο νομίζω ότι υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και εγίναν κάποια βήματα και σε ό, τι αφορά την ένδειξη κατανόησης ότι τα ζητήματα του αλυτρωτισμού είναι ζητήματα που πρέπει να προτεραιοποιηθούν. Είναι σημαντική η αλλαγή ονόματος και στο αεροδρόμιο" σχολίασε και πρόσθεσε:"Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται την ιστορία αλλονών".

"Το επόμενο διάστημα θα επιμείνουμε σε μια εντατικοποίηση των προσπαθειών μας. Σε ένα κλίμα ουσιαστικού διαλόγου και νηφαλιότητας πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα θέματα αυτά. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, συζήτηση και στο τέλος της ημέρας να επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε την εθνική μας γραμμή" πρόσθεσε και ανέφερε: "Άλλωστε η χώρα ιδίως στην εξωτερική πολιτική έχει συνέχεια και αυτή την συνέχεια σεβόμαστε και προεκτείνουμε στο σήμερα και το αύριο".

"Η μεγάλη μας δύναμη είναι και παραμένει ότι υπερασπιστήκαμε τον τόπο και τα εθνικά μας θέματα, αρραγείς" σημείωσε από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος.



πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών