Βουλή: Εντός Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βουλή: Εντός Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

14:23 | 24/1/18

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου και προανήγγειλε ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ηλεκτρονική κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή

Στα μέσα ή το αργότερο στα τέλη Φεβρουαρίου θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου όπως προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Πολύ σύντομα θα μπορεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια θα γίνεται ηλεκτρονικά» είπε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής. Εξήγησε, δηλαδή, ότι τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί επισήμως το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει ήδη εγκατασταθεί και στη συνέχεια θα χρειαστούν μία ή δύο εβδομάδες για να γίνουν πρόβες στο λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί. «Στα μέσα ή στα τέλη Φεβρουαρίου το σύστημα θα λειτουργεί» είπε ο κ. Αθανασίου.

Μετάβαση της Βουλής στη ψηφιακή εποχή

Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε παράλληλα ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στην Ολομέλεια εντάσσεται στον ευρύτερο στόχο μετάβασης της Βουλής στην ψηφιακή εποχή. «Η ψηφιακή μετάβαση πάει πολύ καλά» σημείωσε και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ο μεγάλος όγκος της εσωτερικής αλληλογραφίας στη Βουλή διακινείται ηλεκτρονικά ενώ με ψηφιακό τρόπο πραγματοποιείται και το σύνολο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως προς την επικοινωνία της Βουλής με τα αρμόδια υπουργεία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνεται και η κατάθεση των νομοσχεδίων ψηφιακά. Σημειώνεται ότι τώρα τα νομοσχέδια κατατίθενται σε έγχαρτη μορφή στη Βουλή από τα υπουργεία. Ακόμη προανήγγειλε ότι σύντομα θα λειτουργήσει μέσα στη Βουλή γραφείο ψηφιακής υπογραφής ώστε να διευκολυνθούν οι βουλευτές να ανταλλάσσουν ψηφιακά έγγραφα με τη Βουλή.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών