Στις μη αναστρέψιμες παθήσεις η σκλήρυνση κατά πλάκας με παρέμβαση Αχτσιόγλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στις μη αναστρέψιμες παθήσεις η σκλήρυνση κατά πλάκας με παρέμβαση Αχτσιόγλου

18:20 | 6/2/18

Με πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, συνεδρίασε η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων, με αντικείμενο την επανεξέταση της πρόσφατης εισήγησής της

Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα που εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις, σε μια έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ανακούφισης των ατόμων με αναπηρία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «ο προϊσχύων κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, που καταρτίστηκε τον Νοέμβριο του 2013, δεν περιελάμβανε την ασθένεια της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας. Η απόδοση των ποσοστών αναπηρίας ανά πάθηση και ο χαρακτηρισμός μίας πάθησης ως μη αναστρέψιμης πραγματοποιείται, μετά από γνώμη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, (αποτελούμενης από γιατρούς διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, καθηγητών πανεπιστημίων κ.λπ.), η οποία λαμβάνει υπόψη τα πορίσματα και τις γνώμες των αρμόδιων επιστημονικών συλλόγων και φορέων. Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας αναθεωρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Με την Υπουργική Απόφαση της 8ης Ιανουαρίου 2018, οι μη αναστρέψιμες παθήσεις διευρύνθηκαν από 43 σε 143».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών