LIVE: «Μαύρη τρύπα» 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψε ο Πολάκης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

LIVE: «Μαύρη τρύπα» 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψε ο Πολάκης

15:10 | 21/3/18

Στην Εξεταστική Επιτροπή καταθέτει ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για το πολυδαίδαλο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου του Άδωνη Γεωργιάδη κατά την οποία κατηγόρησε για νέα σκευωρία εναντίον του τον Παύλο Πολάκη, ο αναπληρωτής υπουργός δίνει το «παρών» στην Εξεταστική Επιτροπή για να αντικρούσει τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΝΔ και να προβεί -σύμφωνα με τον πρόλογό του- σε νέες αποκαλύψεις.

Δείτε live:


Η «μαύρη τρύπα»

Σε μία πολύκροτη αποκάλυψη προχώρησε κατά την κατάθεσή του ο Παύλος Πολάκης. Όπως γνωστοποίησε ο αν. υπουργός, στο ΚΕΕΛΠΝΟ εντοπίστηκε ταμειακό κενό ύψους 230 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007 έως 2014, με τον κ. Πολάκη να ζητά άμεση παρέμβαση εισαγγελέα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ανέφερε πως η «μαύρη τρύπα» ανακαλύφθηκε πριν από 10 μέρες, καθώς δεν υπήρχαν συγκεντρωμένα λογιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίως από το 2011 και έπειτα. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «κρύψιμο στοιχείων» που προκαλούσε εμπόδια στην έρευνα που διεξαγόταν, με αποτέλεσμα «δεν μπορούσαμε να έχουμε την εικόνα του όλου». Κατά τα λεγόμενά του, μέχρι το 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ τηρούσε λογιστικά βιβλία, ωστόσο, από το 2011 και μετά το συγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα απεγκαταστάθηκε και για το 2013 – 2014 υπάρχουν μόνο φύλλα excel για τη ροή του δημόσιου χρήματος στο Κέντρο.

«Από το 2007 έως το 2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισήλθαν εισροές με όρους πραγματικού χρήματος -μπήκαν λεφτά δηλαδή- 750.304.452 εκατ. ευρώ» σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι πληρωμές ανέρχονται σε 522,2 εκατ. ευρώ. «Πού πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατ. ευρώ;» διερωτήθηκε.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών