Σοφία Ζαχαράκη: H κυβέρνηση υποτίμησε την τουρκική επιθετικότητα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σοφία Ζαχαράκη: H κυβέρνηση υποτίμησε την τουρκική επιθετικότητα

14:41 | 8/3/18

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε υπενθύμισε την πρόταση του κόμματός της για σύσταση εθνικού συμβουλίου στρατηγικής για την εξωτερική πολιτική

“Ο σύμμαχος και γείτονας, εκτός από νευρικός, είναι και έντονα επιθετικός, έντονα προκλητικός και θα έπρεπε έγκαιρα να έχουν ενημερωθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση υποτίμησε την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πρόσθεσε ότι, τελικά, η επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα και η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο δεν είχε θετικό πρόσημο, αλλά όλα τα συμβάντα, όπως η σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, έλαβαν χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημείωσε ότι “ως Νέα Δημοκρατία έχουμε θέσει από το 2016 να συσταθεί ένα εθνικό συμβούλιο πολιτικής το οποίο να έχει μια στρατηγική επί πολλών θεμάτων, πόσο μάλλον για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας”.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία στη Βουλή, με τις τρεις κάλπες, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη και την Υγεία και τη διερεύνηση ευθυνών για τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθο και Παύλο Πολάκη, τόνισε πως “είναι μια κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία θα δείξει το πώς ο καθένας εκλαμβάνει το ζήτημα της διαφάνειας. Η Νέα Δημοκρατία έχει σταθερή θέση και στο αίτημα για την έναρξη της επιτροπής για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης και της Novartis, αλλά και στο τωρινό θέμα για τους τρεις υπουργούς”.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών