Θ. Παφίλης: Η ευρύτερη περιοχή μυρίζει μπαρούτι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Θ. Παφίλης: Η ευρύτερη περιοχή μυρίζει μπαρούτι

13:17 | 7/3/18

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε για την κλιμάκωση της επιθετικότητας από την πλευρά της Τουρκίας

“Εμείς εδώ και καιρό έχουμε πει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και άλλα κόμματα, αποκοιμίζουν τον λαό και υποβαθμίζουν την επιθετική στάση της τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στη χώρα μας,
στο πλαίσιο των γενικότερων προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πρόσθεσε ότι “η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων μυρίζει μπαρούτι και η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της” και σημείωσε ότι στην επίσκεψη Ερντογάν αποδείχθηκε τόσο ότι δεν έγινε ένα ιστορικό βήμα όσο και ότι δόθηκε η δυνατότητα να διατυπωθούν δημόσια οι αναβαθμισμένες αξιώσεις της Τουρκίας που αφορούν συνολικά στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατέληξε ότι υπάρχει “στρατηγική εκ μέρους της Τουρκίας. Από την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου, συνολικά, και των νησιών, τα δύο επεισόδια στα Ίμια, την κλιμάκωση των απαιτήσεων της Τουρκίας, λεκτικά, μέχρι και τη σύλληψη των δύο στρατιωτών στον Έβρο”.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών