Βουλή: Γνωμοδότηση υπέρ της κλήσης Π. Καμμένου για Σ. Αραβία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βουλή: Γνωμοδότηση υπέρ της κλήσης Π. Καμμένου για Σ. Αραβία

21:18 | 13/3/18

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε υπέρ της αποδοχής της πρότασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κλήση του Π. Καμμένου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Υπέρ της αποδοχής της πρότασης της μειοψηφίας που ζητεί να κληθεί ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, τάχθηκε με γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Ανταποκρινόμενο σε σχετικό ερώτημα της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε ότι η κλήση του κ. Καμμένου για κατάθεση (όπως και κάθε άλλου δημόσιου λειτουργού) είναι υποχρεωτική εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των βουλευτών-μελών της επιτροπής. Ουσιαστικά, δηλαδή, το Επιστημονικό Συμβούλιο ζητεί να γίνει αποδεκτό το δικαίωμα της μειοψηφίας από τη στιγμή που έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες υπογραφές.

Μάλιστα η γνωμοδότηση της Επιτροπής απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας λόγω αρμοδιότητας της υποεπιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Εξηγεί δηλαδή ότι το πεδίο αρμοδιότητας της υποεπιτροπής αφορά μόνο τα εξοπλιστικά προγράμματα ενώ τα θέματα λειτουργίας των θεσμών ανήκουν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών