Λεβέντης: Θεολόγοι και Αγιορείτες μου είπαν να μην ψηφίσω την αναδοχή από oμόφυλους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λεβέντης: Θεολόγοι και Αγιορείτες μου είπαν να μην ψηφίσω την αναδοχή από oμόφυλους

13:41 | 9/5/18

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε στη Βουλη ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί «αγνοήθηκε η Εκκλησία». Κριτική στον Ευαγγελο Βενιζέλο γιατί στηρίζει το άρθρο 8 για την αναδοχή από oμόφυλα ζευγάρια

Την απόφαση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή από oμόφυλα ζευγάρια λόγω των αντιρρήσεων της Εκκκλησίας ανακοίνωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Μίλησα με θεολόγους και Αγιορείτες οι οποίοι μου είπαν να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο» τόνισε από το βήμα της Βουλής και διαμαρτυρήθηκε ότι «αγνοήθηκε η Εκκλησία ως παράγων διαπραγμάτευσης» . «Δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε. Πάντως ανέφερε ότι θα επιθυμούσε η Εκκλησία να είναι «πιο μαχητική» κατά του νομοσχεδίου για την αναδοχή.

Άσκησε, όμως, κριτική και στον Ευάγγελο Βενιζέλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων στην αναδοχή βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ο κ. Λεβέντης καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Βενιζέλο ότι περιέγραψε την Εκκλησία ως «σκοταδιστική».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών