Γεννηματά: Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γεννηματά: Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει

19:03 | 25/6/18

Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, η οριστική επίλυση του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030 υποστήριξε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, επιμένοντας στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής και αναφερόμενη στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στην ανάγκη αποφυγής συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκδήλωση του Κινήματος για τη «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη».

"Ανοίγουμε σήμερα το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, μετά από 12 αναπτυξιακές ημερίδες που πραγματοποιήσαμε σε όλη την Ελλάδα, για να εξειδικεύσουμε και να επικαιροποιήσουμε το «Πρόγραμμα Ελλάδα». Το ολοκληρωμένο προοδευτικό σχέδιο που χρειάζεται να αποκτήσει ο τόπος.Αυτή είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της κεντροαριστεράς για την προοπτική της χώρας", είπε η κ.Γεννηματά ξεκινώντας την ομιλία της.

Εκτίμησε ότι "το σχέδιο αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία τώρα που η χώρα μας εισέρχεται , με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε μια νέα δύσκολη περίοδο" και υποστήριξε ότι: "Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup. Οι αποφάσεις είναι καθαρές, δεν υπάρχει καθαρή έξοδος."

Σύμφωνα με την κ.Γεννηματά, αυτό που μένει από το Eurogroup είναι: "η σκληρή μνημονιακού τύπου εποπτεία για τα επόμενα χρόνια με δυνατότητα επιβολής νέων μέτρων από του Eurogroup, η υποχρέωση για δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, η υποθήκευση του εθνικού πλούτου της χώρας".

Όσον αφορά στο χρέος, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για "ανεπαρκή μέτρα για την ελάφρυνση του συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον" και υποστήριξε ότι: "Η οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030."

Η κ.Γεννηματά επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας: "Ο κ. Τσίπρας φρόντισε πάλι να διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών. Συμπέρασμα, φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει. Η ελπίδα περιμένει…"

Δήλωσε όμως αισιόδοξη: "Πιστεύουμε όμως απόλυτα ότι αυτή η χώρα μπορεί. Ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να διασφαλίσουν παρά τις δυσκολίες, την οριστική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια, όπως και να τα λένε από δω και πέρα αυτά."

Ως προϋπόθεση για αυτό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ όρισε καταρχήν την πολιτική αλλαγή: "Να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου. Την Εθνική Συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα, τα Εθνικά, το Σύνταγμα, την λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και την αποκατάσταση της ενότητας και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις."

Δεύτερη προϋπόθεση κατά την κ.Γεννηματά είναι: "Ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο Σχέδιο με Ελληνική ιδιοκτησία, για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος."

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε όμως και... αυτοκριτική για το παρελθόν και τη στάση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας απέναντι στην επιχειρηματικότητα: "Τι μπορούμε να εξασφαλίσουμε εμείς ως πολιτική δύναμη, που διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας; Μην περιμένει κανείς να γυρίσουμε στο παρελθόν. Δεν είναι νοητή ποτέ ξανά κρατικοδίαιτη επιχειρηματική δραστηριότητα, που επιβιώνει παρασιτικά καλλιεργώντας προνομιακές σχέσεις με στελέχη του πολιτικού μας συστήματος.Η κρίση πιστεύω μας έχει κάνει όλους σοφότερους."

Η κ.Γεννηματά κατέληξε: "Δημιουργούμε τις βάσεις για μια νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία. Για μια Συμφωνία ευθύνης και συμπόρευσης, όπου τα κέρδη της επιτυχίας θα αφορούν ΟΛΟΥΣ, και όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς. Μας ακούτε και θα σας ακούσουμε. Με καλόδεχτη την κριτική και τις απόψεις. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να αρνηθούμε και να αλλάξουμε την κακή πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε. Αλλά και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που δεν βλέπουν προοπτική, που μόνιμα καταστροφολογούν."

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών