Γκιόκας: Η Τουρκία δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γκιόκας: Η Τουρκία δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο

18:41 | 5/6/18

Για την τουρκική προκλητικότητα, το Σκοπιανό, αλλά και το χρόνο προσφυγής στις κάλπες μίλησε, ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Μια ακόμη απόδειξη της όξυνσης της προκλητικότητας από τη μεριά της Τουρκίας, χαρακτήρισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, τις δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ για την αποφυλάκιση των Τούρκων στρατιωτικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Σημείωσε ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, καθώς τα ίδια με τον Ταγίπ Εντογάν είπε στη Θράκη και κατά την επίσκεψή του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, καθώς υπάρχει μια συνολικότερη στρατηγική της τουρκικής αστικής τάξης που υπηρετείται από την κυβέρνηση Ερντογάν και από τις άλλες κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Ανέφερε ότι στην περιοχή δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός ή αυταπάτη ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εξασφαλίζουν την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά αντίθετα είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων.

Για το θέμα της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει μια συμφωνία που έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και στην οποία δεν θα λύνονται ζητήματα κρίσιμα, όπως ο αλυτρωτισμός και τα περί «Μακεδονικού έθνους» που το ΚΚΕ είχε αναδείξει από το 1992.

Ρωτήθηκε για την έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία και σημείωσε ότι πρόκειται για μια αρνητική απόφαση που ακυρώνει ουσιαστικά το λόγο για τον οποίο δεν εκδόθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί και ο λόγος αυτός ήταν ότι δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία. Ανέφερε πως το ΚΚΕ παρακολουθεί το θέμα και πρόσθεσε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης έκανε τηλεφωνικό διάβημα στον υπουργό Δικαιοσύνης για να μην εκδοθεί ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε ότι κυρίως "θα τον κρίνουν το πότε θα θεωρήσει η κυβέρνηση ότι θα πιάσει καλύτερα το παραμύθι της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που δεν πατάει στην πραγματικότητα, όταν την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο με σκληρά προαπαιτούμενα, όταν έρχεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και από τις αρχές του 2019 θα εφαρμοστούν σταδιακά οι μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο όριο".

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών