Κάηκε το σπίτι και το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο Μάτι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κάηκε το σπίτι και το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο Μάτι

14:38 | 27/7/18

Η Φοίβη Αγγελοπούλου αποκάλυψε ότι το σπίτι τους, που βρισκόταν στο Κόκκινο Λιμανάκι

Από τη μανία της φωτιάς δεν γλίτωσε ούτε το σπίτι κι ένα μεγάλο μέρος από το αρχείο του αείμνηστου σκηνοθέτη.

Με δάκρυα στα μάτια και σε απόγνωση η χήρα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου μίλησε στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων του Star, για τον εφιάλτη που έζησε από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η Φοίβη Αγγελοπούλου αποκάλυψε ότι το σπίτι τους, που βρισκόταν στο Κόκκινο Λιμανάκι, λίγα μέτρα από την ταβέρνα «Αργυρή Ακτή» κάηκε ολοσχερώς, ενώ η πύρινη λαίλαπα έκαψε στο διάβα της και το σπάνιο προσωπικό αρχείο του Αγγελόπουλου.

«Όλη η αλληλογραφία του με διάσημους ανθρώπους, όλα τα βιβλία των συγγραφέων που του είχαν αφιερώσει. Ό,τι υπήρχε στο γραφείο, το οποίο ήταν ιδιωτικής φύσεως, έχει καταστραφεί. Η κόρη μου η Κατερίνα άρπαξε ένα κουτί που είναι μόνο τα έγγραφα του θιάσου» ανέφερε στην τηλεοπτική κάμερα. Η Φοίβη Αγγελοπούλου, όταν η φωτιά κατέβαινε προς το Μάτι ήταν στο σπίτι μίας φίλης της, η οποία ήταν χειρουργημένη και δυστυχώς δεν κατάφερε να σωθεί από τον πύρινο εφιάλτη.

Η χήρα του Αγγελόπουλου κατήγγειλε στην κάμερα του Star ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. «Δεν έγινε τίποτα και μέχρι τις εννιά δεν εμφανίστηκε κανένα όργανο» τόνισε χαρακτηριστικά. Η είδηση ότι κάηκε το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αποτέλεσε θέμα και στα Τουρκικά Μέσα, καθώς ο σπουδαίος σκηνοθέτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη γείτονα χώρα.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών