«Σε πανικό η ΝΔ, θέλει περικοπές στις συντάξεις» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Σε πανικό η ΝΔ, θέλει περικοπές στις συντάξεις»

13:48 | 4/7/18

«Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Όπως σημείωσε, «με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».

«Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό. Και χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος έφερε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του πανικού» τη χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Χατζηδάκη, από το βήμα της Βουλής».

Αναφερόμενος στην παρουσία του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων».

Όπως ανέφερε, «είναι, πλέον, σαφές ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, απαλλαγμένη από διαρκείς και -πολλές φορές- παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς».

Η πρόταση Καμμένου για τους «180» θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα

Η πρόταση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές «θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε όταν έρθει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι το Σύνταγμα δεν επιτάσσει ούτε και απαγορεύει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές. Όπως διευκρίνισε, το Σύνταγμα ορίζει πως ανάγκη για υπερψήφιση διεθνούς συμφωνίας από 180 βουλευτές υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης ή αρμοδιότητες που απονέμει το Σύνταγμα. «Δεν υφίσταται εδώ τέτοια συνταγματική επιταγή», συμπλήρωσε, ωστόσο πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να λάβει οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία».

Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος πως η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα ψηφιστεί και από βουλευτές κομμάτων εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών