16:07 | 5/7/18
Το πρόγραμμα CI-NOVATEC, εστιάζει στις Τοπικές Συνέργειες Τουρισμού
Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018 στην Πάτρα, (Ξενοδοχείο Αστήρ) η εναρκτήρια τεχνική συνάντηση (kick-off meeting), του ευρωπαϊκού έργου “Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα ΤουριστικάΟικοσυστήματα-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems/ CI-NOVATEC”, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.
Το πρόγραμμα CI-NOVATEC, εστιάζει στις Τοπικές Συνέργειες Τουρισμού (LTCs), που αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών, εντός της διασυνοριακής περιοχής και αποτελούνται από γεωγραφικά συγκεντρωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που παρέχουν υπηρεσίες στον ίδιο πελάτη (ή ομάδα πελατών), δηλαδή τον επισκέπτη αλλά μπορεί ν’ ανήκουν σε διάφορους κλάδους της αγοράς π.χ. Τουρισμός, Δημιουργική Βιομηχανία, Αγροδιατροφή, Εμπόριο, Αναψυχή και Μεταφορές.
Αύριο Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη χαρτογραφημένη, πιλοτική περιοχή της Ναυπάκτου.
Το έργο CI-NOVATEC έρχεται να ικανοποιήσει, μέσω της εφαρμογής μιας καινοτόμου μεθοδολογίας, τη συλλογή δεδομένων εμπειρίας βάσει αποτελέσματος από τον ίδιο τον επισκέπτη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν επιχειρηματικές και πολιτικές αποφάσεις, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας του τοπικού οικοσυστήματος Τουρισμού.
Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Απουλίας, το Επιμελητήριο του Μπάρι και οι συνδεόμενοι εταίροι που είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Επιμελητήριο του Μπρίντεζι.
Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020, όπου άπτεται του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Καινοτομία & Ανταγωνιστικότητα» και συγκεκριμένα του Ειδικού Στόχου 1.1 «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της καινοτομίας και ανάπτυξης διασυνοριακών συμπλεγμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Ελένη Σπυράκη και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΔΕ.
Σχετικές ετικέτες:ΑχαΐαΕλλάδαΠάτραΠελοπόννησος
Σχετικά άρθρα