Γιούνκερ: Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με θάρρος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γιούνκερ: Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με θάρρος

14:28 | 20/8/18

Έπαινοι του προέδρου της Κομισιόν για την Ελλάδα και τους πολίτες της. "Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με ένα χαρακτηριστικό θάρρος και αποφασιστικότητα", τόνισε μιλώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια

"Η ολοκλήρωση του προγράμματος αποτελεί σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Oι ευρωπαίοι εταίροι τους έχουν επιδείξει την αλληλεγγύη τους και ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με ένα χαρακτηριστικό θάρρος και αποφασιστικότητα. Εχω πάντα αγωνιστεί για να παραμείνει η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Καθώς ο ελληνικός λαός αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, θα βρει πάντα σ’ εμένα έναν σύμμαχο, έναν συνεργάτη και έναν φίλο ".

Αυτό είναι το μήνυμα του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Σε μια σεμνή τελετή, χωρίς πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, αλλά με συγκίνηση και λόγια ενθάρρυνσης, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες το τέλος των Μνημονίων για την Ελλάδα.

"Η ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας είναι καλή είδηση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη ζώνη του ευρώ", δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων. "Για την ευρωζώνη, γιατί τραβά μια συμβολική γραμμή ύστερα από μια υπαρξιακή κρίση. Οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η Ελλάδα καλλιέργησαν το έδαφος για μια βιώσιμη ανάκαμψη: αυτό πρέπει να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να καρπωθεί τα οφέλη από τις προσπάθειές τους και τις θυσίες τους. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην Ελλάδα".

Μαρία Ψαρά, φωτογραφία AP

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών