Να κάψει κάθε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θέλει η ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Να κάψει κάθε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θέλει η ΝΔ

10:10 | 9/8/18

Επαναφέροντας δυναμικά το αίτημά του για εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαλεί την ίδια ώρα τον Αλέξη Τσίπρα ότι προχωρά σε αλλαγές στην πολιτική προστασία αποφεύγοντας κάθε διακομματική συναίνεση

Στις στάχτες που αφήνει πίσω της η πολύνεκρη τραγωδία θέλει να κάψει το ισχυρότερο χαρτί της κυβέρνησης, το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού, η ΝΔ. Το στίγμα το έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την χτεσινή τους συνέντευξη στην Athens Voice όπου επανέφερε δυναμικά το αίτημά του για εκλογές.

"Ηγεσία, για εμένα, σημαίνει πραγματική ανάληψη ευθύνης. Εγώ περίμενα, στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών που διαχειρίστηκαν την κρίση, να δω - με πρώτο τον πρωθυπουργό - πραγματική συντριβή" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "αφηρημένη ανάληψη" της πολιτικής ευθύνης όπου κατά τον κ. Μητσοτάκη οι παραιτήσεις και καρατομήσεις κυρίως υπηρεσιακών παραγόντων έγιναν αργά και μόνο κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη και στο θέμα της αναδιοργάνωσης της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας που ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι η κυβέρνηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέχεια της αντικατάστασης Ταφύλλη που ζήτησε το κόμμα του επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος με "γκρίζο παρελθόν σε εξοπλιστικά προγράμματα".

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι θα περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει "αν είναι δυνατόν και με διακομματική συναίνεση", αφήνοντας έτσι ο κ. Μητσοτάκης να εννοηθεί –έστω και ρητορικά- ότι θα ήταν διατεθειμένος να μπει σε μια συζήτηση διακομματικής συνεννόησης με την κυβέρνηση. Ωστόσο, τη Δευτέρα η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και ερωτηθείσα από τα "Παιχνίδια εξουσίας" αν η ΝΔ θα επεδίωκε τη συνεννόηση και τη συναίνεση με την κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, είχε απαντήσει ότι "το θεμελιώδες" είναι να φύγει η κυβέρνηση, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο κάθε συναινετική διαδικασία σε αλλαγές και τομές που καθίστανται αναγκαίες μετά τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι με την παρέμβασή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης εγκαλώντας τον πρωθυπουργό για άρνηση συναίνεσης στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας έθεσε στο τραπέζι ένα ακόμα επιχείρημα με το οποίο η ΝΔ θα επιχειρήσει να ακυρώσει επικοινωνιακά τη σημερινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης και θα στην προσπάθεια αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει μετά την τραγωδία του Ματιού.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών