ΝΔ: Παροχολογία ετοιμάζει ο Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Παροχολογία ετοιμάζει ο Τσίπρας

11:11 | 24/8/18

Στη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εννέα μηνών που βλάπτει την οικονομία. Μετά το Μάτι, στη Ζάκυνθο ο Μητσοτάκης

Σε άτυπη προεκλογική περίοδο θεωρούν στη Νέα Δημοκρατία πως βρίσκεται η χώρα μετά το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη και με ορίζοντα το αργότερο το Μάιο του 2019 και αναλόγως προχωρούν στο σχεδιασμό της στρατηγικής τους.

Ταυτόχρονα η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να προβεί σε παροχολογία, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιχείρηση αποδόμησης της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σε αυτό αντιπαραβάλει το λελογισμένο όπως λένε οι γαλάζιοι πρόγραμμα Μητσοτάκη, ο οπιοος θα ανακοινώσει φορολογικές μειώσεις, αλλά βασισμένες στη μείωση του δημοσίου τομέα και σε ένα αναπτυξιακό σοκ στην οκονομία, το οποιο θα έχει ως κύριο στόχο τις επενδύσεις.

Πέραν όμως του ότι η ΝΔ υποστηρίζει ότι η έξοδος από το μνημόνιο δεν είναι παρά ένα ψέμα της κυβέρνησης και τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι σταματά ο φθηνός δανεισμός, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα παρά την παροχολογία που βλέπει από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, επικαλείται ότι μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος εννέα μηνών βλάπτει σοβαρά την οικονομία.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη στο Real FM: "Ποιος ξένος επενδυτής θα έρθει στην Ελλάδα αν μια κυβέρνηση ανοίγει μια προεκλογική περίοδο τη μέρα της Ιθάκης και την κλείνει, όπως οι ίδιοι προγραμματίζουν, στις 26 Μαΐου; Ποιος ξένος επενδυτής θα έρθει να βάλει τα λεφτά του αυτήν την περίοδο και δεν θα περιμένει να γίνουν εκλογές, για να δει την επόμενη κυβέρνηση και σε αυτήν την επόμενη κυβέρνηση να ξέρει και τι περιβάλλον θα δημιουργηθεί και πως θα επενδύσει."

Η ΝΔ βεβαίως από την πλευρά της θέλει να διαβεβαιώνει τους επενδυτές ότι με τη δική της κυβέρνηση η οικονομία θα μπει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και το κλίμα θα γίνει σαφώς πιο μεταρρυθμιστικό και ελκυστικό για επενδύσεις.

Αυτό θα είναι και ένα από τα μηνύματα που θα στειλει ο κ.Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, όπου σύμφωνα με γαλάζιες πηγές θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο ολιστικό σχέδιο, που θα έχει ως βασικό στόχο η Ελλάδα να γίνει επενδυτικός προορισμός, με το σκεπτικό ότι μόνο επενδύσεις μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Εκτός από την οικονομία όμως η ΝΔ κρατά στην ατζέντα της και το θέμα των πυρκαγιών. Ο κ.Μητσοτάκης χθες, ημέρα συμπλήρωσης ενός μήνα από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου επισκέφθηκε το Μάτι και τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ξεκινήσει περιοδεία στη Ζάκυνθο.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών