Τι συνέβη με τη νεαρή τουρίστρια που πέθανε στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2017 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τι συνέβη με τη νεαρή τουρίστρια που πέθανε στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2017

11:42 | 3/8/18

Το δημοσίευμα της Dailymail ένα χρόνο μετά και η απάντηση του νοσοκομείου Κέρκυρας

Ο θάνατος μιας νεαρής μητέρας δύο παιδιών στις διακοπές της στην Κέρκυρα το 2017 ήρθε φέτος στο προσκήνιο μετά από δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Dailymail News.

Η 37χρονη Νάταλι Ρόνσλεϊ είχε έρθει στις 13 Αυγούστου του 2017 για διακοπές στο Νησί των Φαιάκων με τον σύζυγό της Στιούαρτ και τους δυο γιους της, όταν κατέρρευσε μέσα σε μόλις 36 ώρες από την κατανάλωση ωμού κοτόπουλου, όπως υποστήριξε ιατροδικαστής στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ.

Ο καθηγητής Σεμπάστιαν Λούκας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι μολονότι η γυναίκα ήταν υγιής και αθλείτο, η πιθανότητα να κολλήσει κανείς σοβαρή ασθένεια από τροφική δηλητηρίαση εξαρτάται αποκλειστικά από τα γονίδιά του. «Φαίνεται ότι η κ. Ρόνσλεϊ είχε τα λάθος γονίδια.»

Όπως είπε η υπόθεση ότι κόλλησε E. Coli (κολοβακτηρίδιο) από μη καλά μαγειρεμένο κοτόπουλο φαίνεται πολύ λογική θεωρία.

Για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει πως ο χαμός της 36χρονης Βρετανίδας, πέρυσι, προήλθε από άλλη αιτία και επισυνάπτει και την απάντηση του ιατροδικαστή.

«Σε σχέση με δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας Daily News, το οποίο αναπαρήχθει από διάφορα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ΓΝ Κέρκυρας έχει να τονίσει, ότι στο εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος επήλθε, ως επιπλοκή συγκεκριμένου μικροβιακού στελέχους, δεν επαληθεύεται ως προς το συγκεκριμένο μικροβιακό στέλεχος, από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ακολούθησε. Αντίθετα ο θάνατος αποδίδεται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του ιατροδικαστή αναφέρεται ως αιτία θανάτου μια «αιματολογική νόσος η οποία σχεδόν πάντα αποτελεί σοβαρή επιπλοκή».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών