Αργεντινή: Παρά τη συμφωνία με το ΔΝΤ, οι αγορές πιέζουν ασφυκτικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αργεντινή: Παρά τη συμφωνία με το ΔΝΤ, οι αγορές πιέζουν ασφυκτικά

22:20 | 28/9/18

Καυτή την ανάσα των αγορών νιώθει στο σβέρκο της η Αργεντινή παρά τη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για δάνειο-μαμούθ

Tι και αν την Πέμπτη Αργεντινή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα τη... συνεργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια με δάνειο μαμούθ ύψους 57,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων; Οι αγορές, προσώρας τουλάχιστον, δεν συγκινούνται.

Η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου έναντι του τοπικού πέσο αυξήθηκε και πάλι παρά το γεγονός ότι η υπογραφή της συμφωνίας υποτίθεται ότι θα έφερνε την ηρεμία.

Όμως το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην ισοτιμία με το δολάριο αλλά και στα 10ετή (και άλλα ομόλογα) τα οποία με τη σειρά του πήραν την ανιούσα. Εφτασαν την Παρασκευή στις 567 μονάδες βάσης κάτι που σημαίνει ότι οι αγορές περιμένουν και άλλα στοιχεία για να πειστούν για το βιώσιμο του νέου προγράμματος.

Την Πέμπτη εξάλλου η νέα διοίκηση της κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών της χώρας στους οποίους αναλύθηκαν πτυχές της συμφωνίας.

Το πρόβλημα πάντως με τα περιορισμένα συναλλαγματικά αποθέματα τα οποία τους προηγούμενους μήνες χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί-ανεπιτυχώς όπως αποδείχθηκε- το νόμισμα της χώρας εξακολουθεί να υφίσταται.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών