Κούλογλου: Ο Όρμπαν είναι ο κατεξοχήν ακροδεξιός - Πατριδοκάπηλοι πίσω απ' το συλλαλητήριο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κούλογλου: Ο Όρμπαν είναι ο κατεξοχήν ακροδεξιός - Πατριδοκάπηλοι πίσω απ' το συλλαλητήριο

13:08 | 7/9/18

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για το μακεδονικό στην ΔΕΘ, υποστήριξε ότι "οι οργανωτές είναι βασικά πατριδοκάπηλοι και ακροδεξιοί

"Η ακροδεξιά θα είναι πολύ ισχυρή στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει ανοίγματα στον κεντροαριστερό χώρο για να εκφράσει τη δημοκρατική αγωνία των προοδευτικών δυνάμεων για ένα μέτωπο απέναντι στον φασισμό".

Την επισήμανση αυτή έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Τόνισε ότι "ο Ορμπαν είναι ο κατεξοχήν ακροδεξιός στην ΕΕ. Πολιτικά το ΕΛΚ μπορεί να κυλήσει στη γραμμή του Ορμπαν. Οσο κανείς υιοθετεί την ατζέντα της ακροδεξιάς τη δυναμώνει. Το ίδιο έχει συμβεί στην Ελλάδα. με αφορμή το μακεδονικό και την ΝΔ. Ο Μ. Βέμπερ θα είναι μια κακή επιλογή για τη διαδοχή Γιούνκερ. Εχει υιοθετήσει θέσεις εναντίον των ελληνικών συμφερόντων σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και υπονόμευσε τις προσπάθειες της χώρας για ανάκαμψη".

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για το μακεδονικό στην ΔΕΘ, υποστήριξε ότι "οι οργανωτές είναι βασικά πατριδοκάπηλοι και ακροδεξιοί. Μιλάω για τους οργανωτές όχι για τον κόσμο. Θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια και αντί να μιλάμε για την αναγκαία ανόρθωση της οικονομίας να μιλάμε για το μακεδονικό. Εκανε λάθος ο κ. Μητσοτάκης που έδειξε ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα".

Ο κ. Κούλογλου τάχθηκε εναντίον της επαναφοράς της λίστας στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι "θα ήταν βήμα προς τα πίσω, δημοκρατική οπισθοδρόμηση. Η κα Γεννηματά το υποστηρίζει γιατί θέλει να ελέγξει ποιους θα βάλει και ποιους θα κόψει".

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών