20:01 | 2/10/18
Έρευνα για λογαριασμό του του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ πιστοποιεί τις διαλυτικές προεκτάσεις της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης την ώρα που το 85% αντιλαμβάνεται την εργασία (και) ως κοινωνικό αγαθό
Καθολική είναι η αντίληψη της κοινωνίας για επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Alco για λογαριασμό του Ινστιτούτου Έρευνας της ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ και του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας.Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κορυφαία προβλήματα είναι η μείωση των αποδοχών σε ποσοστό 65% και η ανασφάλεια για τη διατήρηση της θέσης εργασίας σε ποσοστό 50%, προβλήματα που πλήττουν καθοριστικά τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την έννοια της εργασίας, που θεωρείται από την συντριπτική πλειοψηφία (85%) της κοινής γνώμης κοινωνικό αγαθό.
Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ: «Περίπου 6 στους 10 εργαζόμενους αξιολογούν θετικά το ρόλο των Συνδικάτων στη βελτίωση των όρων δουλειάς και στην ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, στοιχεία που με δεδομένη την γενικευμένη θεσμική περιδίνηση καταδεικνύουν τα όρια αντοχής αλλά και τα ευρεία περιθώρια μεγιστοποίησης της συνδικαλιστικής πυκνότητας.
Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης διοργανώθηκαν δύο πάνελ διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων».
Στο 1ο πάνελ, με αντικείμενο «Το μέλλον της εργασίας και ο ρόλος του Σ.Κ. σε συνθήκες κρίσης», υπό το συντονισμό του Επιστημονικού Διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Καθηγητή Γ. Αργείτη, συμμετείχαν και εμβάθυναν σε κρίσιμες διαστάσεις του θέματος οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί Χ. Αθανασιάδης, Α. Καζάκος και Ξ. Κοντιάδης.
Στο 2ο πάνελ, με συντονιστή το δημοσιογράφο Β. Σκουρή, που εστίασε στη σχέση Συνδικάτων και Πολιτικού Συστήματος («Συνδικάτα και Πολιτικό Σύστημα») τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις απόψεις τους και συζήτησαν σχετικώς εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων (Ν. Φίλης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βρούτσης ΝΔ, Χρήστος Μέγας ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Στρατούλης ΛΑΕ) καθώς και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Όλη η έρευνα:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων