Τσίπρας - Κοτζιάς κλείνουν το μέτωπο, ευτυχείς για την απόφαση της Βουλής της ΠΓΔΜ (βιντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας - Κοτζιάς κλείνουν το μέτωπο, ευτυχείς για την απόφαση της Βουλής της ΠΓΔΜ (βιντεο)

13:22 | 20/10/18

Συγκίνηση, εξαγγελίες για την Αιγιαλίτιδα και απαντήσεις για τα μυστικά κονδύλια κατά την παράδοση παραλαβή του ΥΠΕΞ από το Νίκο Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα. Για "ιστορική ημέρα" έκανε λόγο ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη χθεσινή ψηφοφορία στα Σκόπια. "Παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής", είπε ο πρώην υπουργός

Το τσεκούρι του ενδοκυβερνητικού πολέμου, που προκάλεσε η παραίτηση του Νικου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών μετά την κόντρα του με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο με αφορμή το Σκοπιανό, έθαψαν ο πρώην υπουργός και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του ΥΠΕΞ, χάρη και στην ικανοποίηση που προσέφερε και στους δύο το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς δήλωσαν ευτυχείς για το γεγονός ότι η Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε τη συνταγματική αναθεώρηση, που ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών απο τη σκοπιανή πλευρά. Ο πρωθυπουργός και υπουργός πλέον Εξωτερικών έκανε λόγο για μία ιστορική ημέρα και επανέλαβε πως η γειτονική χώρα θα ενταχθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αφού προχωρήσει η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας και οι υπόλοιπες αλλαγές στο Σύνταγμα με απαλοιφή όρων αλυτρωτισμού.

Ο κ.Κοτζιάς σε εντελώς διαφορετικό τόνο από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, σχολίασε την παραδοξότητα του να έχει παραιτηθεί και να είναι ευτυχής, καθώς πέρασε από τη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία συνέδεσε τη θητεία του.

Και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Μία ανακοίνωση που ο πρωθυπουργός θέλησε να κάνει ο κ.Κοτζιάς προτού αποχωρήσει, ώστε να του επιτρέψει να τη χρεωθεί ως επιτυχία της δικής του θητείας.

Ο κ.Κοτζιάς μίλησε σε συναισθηματικό ύφος, χωρίς όμως αιχμές και ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τις συμβουλές που του έδινε όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, δηλώνοντας πως και από το νέο του πόστο στο υπουργείο Εξωτερικών θα περιμένει τις συμβουλές του πρώην υπουργού.



Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Κοτζιάς αναφέρθηκαν επίσης στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, χωρίς απολύτως καμία αιχμή και επιτέθηκαν σε ΜΜΕ τα οποία δημοσίευσαν υποτιθέμενα στοιχεία.



Βίκυ Σαμαρά

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών