Δεν εμφανίστηκε να καταθέσει ο ένας γιος του βασικού κατηγορούμενου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δεν εμφανίστηκε να καταθέσει ο ένας γιος του βασικού κατηγορούμενου

12:06 | 24/11/18

Παρά το γεγονός ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα, ο ίδιος δεν εντοπίστηκε ούτε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

Οι δικαστές ζήτησαν να εξεταστεί ο αστυνομικός που τον αναζήτησε την προηγούμενη μέρα στις 21 του μήνα, στο σπίτι του και σε μία ακόμα διεύθυνση. Η κατάθεση του δεν κρίθηκε πειστική ως προς τις επαρκείς προσπάθειες του να τον βρει.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας , γιος του εγκέφαλου, μέσω του δικηγόρου του είχε προσκομίσει βεβαίωση στην οποία δεν αναγραφόταν ημερομηνία, που ανέφερε πως ο ίδιος προήχθη σε βαθμό προκειμένου να αποστρατευτεί, λόγω ανικανότητας να υπηρετήσει σε γραφείο της Αστυνομίας ή στον δρόμο.

Το δικαστήριο ζήτησε να κληθεί και να καταθέσει ο αστυνομικός που υπέγραψε τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

Στη διαδικασία που ξεκίνησε με καθυστέρηση, εμφανίστηκε ο βασικός κατηγορούμενος. Ο ίδιος ήταν απών την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου όταν κατέθεσε ο άλλος του γιος, για τον οποίο είχε επίσης διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση αστυνομικού που συμμετείχε στην έρευνα για την υπόθεση της απαγωγής της μητέρας του θύματος, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

Η διαδικασία διακόπηκε στη μία το μεσημέρι για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Εκείνη την ημέρα αναμένεται να εξεταστούν δύο πρόσωπα που προέκυψαν από την πρόσφατη κατάθεση μάρτυρα που κατηγορήθηκε για ψευδορκία και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο. Θα καταθέσουν ακόμη οι δύο τότε επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που είχαν αναλάβει την έρευνα, καθώς φίλοι και συγγενείς του Μάριου.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών