Σάλος: Στη φυλακή συγγραφέας για τις ομoφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές του βιβλίου της | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σάλος: Στη φυλακή συγγραφέας για τις ομoφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές του βιβλίου της

14:44 | 20/11/18

Μπήκε στο μικροσκόπιο των Κινεζικών Αρχών όταν το μυθιστόρημά της άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα μέσω διαδικτύου. Λέγεται ότι είχε πουλήσει περισσότερα από 7.000 αντίτυπα

Διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου του Ανόι να καταδικάσει τον περασμένο μήνα σε δεκαετή φυλάκιση τη συγγραφέα με το ψευδώνυμο «Tianyi» με την κατηγορία της συγγραφής και πώλησης «άσεμνου υλικού» μέσω του βιβλίου της.

Στο μυθιστόρημα της με τίτλο «Occupy» η Κινέζα λογοτέχνης το πραγματικό όνομα της οποίας αναφέρεται ότι είναι Liu, παρουσίαζε -όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου- αρσενικές ομoφυλοφιλικές συμπεριφορές μεταξύ των οποίων και «διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις βίας», οι οποίες εναντιώνονται στην αυστηρή νομοθεσία της χώρας περί πoρνoγραφίας.

Η φυλάκισή της πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News, η Tianyi έχει καταθέσει έφεση προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεσή της από το δικαστήριο. Η συγγραφέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες της δίκης της.

Η γυναίκα μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών όταν το μυθιστόρημά της άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα μέσω διαδικτύου. Λέγεται ότι είχε πουλήσει περισσότερα από 7.000 αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου το οποίο της έφερε κέρδη περισσότερα από 21.500 δολάρια, σημειώνουν τα τοπικά Μέσα.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις των χρηστών στα social media, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ποινή που επιβλήθηκε στην κινέζα συγγραφέα ήταν υπερβολική. Πολλοί από αυτούς μάλιστα την συγκρίνουν με την ποινή που επιβλήθηκε το 2013 σε έναν άνδρα ο οποίος βίασε ένα παιδί.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών