Υπόθεση Siemens: Ο τραπεζίτης Όσβαλντ έσπασε το 'βραχιολάκι' και τους περιοριστικούς όρους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Υπόθεση Siemens: Ο τραπεζίτης Όσβαλντ έσπασε το 'βραχιολάκι' και τους περιοριστικούς όρους

22:31 | 20/11/18

Το στέλεχος ελβετικής τράπεζας, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε - Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του

Καταζητούμενος είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κατηγορούμενος στην υπόθεση Siemens, αλλά και σε άλλες δικογραφίες που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.


Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, πρόσωπο - κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens, βγαίνει από τα δικαστήρια όπου απολογήθηκε στον εισαγγελέα την Μεγ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 - EUROKINISSI

Το στέλεχος ελβετικής τράπεζας μετά από πολυετή αναζήτησή είχε συλληφθεί τελικά και οδηγηθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Μετά την προφυλάκιση του είχε αφεθεί ελεύθερος με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από το Νοέμβριο του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις, επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

«Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η σύλληψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Ζαν Κλοντ - Οσβαλντ που είναι πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση Siemens και εξοπλιστικών προγραμμάτων είχε βρεθεί τον Απρίλιο στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ως μάρτυρας είχε κληθεί από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά μίζες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.

Ο τραπεζίτης συνελήφθη τελικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς ενεργοποιήθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελλάδας που εκκρεμούσε σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών