Κυβερνητικές πηγές: Καρφί δεν καίγεται σε Μητσοτάκη και Γεννηματά για τα εθνικά συμφέροντα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κυβερνητικές πηγές: Καρφί δεν καίγεται σε Μητσοτάκη και Γεννηματά για τα εθνικά συμφέροντα

14:51 | 19/12/18

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τις νέες εξελίξεις στη συμφωνία των Πρεσπών και γιατί στρέφουν τα βέλη τους σε Μητσοτάκη και Γεννηματά

Με αφορμή τις τροπολογίες που κατέθεσαν στη βουλή της ΠΓΔΜ Αλβανοί βουλευτές για τα περί εθνότητας και υπηκοότητας στη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές σημείωναν τα εξής: "Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη.

Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για «ομογένεια», εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!"

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών