Τσίπρας: 'Ποντάρατε πολιτικά ό,τι έχετε και δεν έχετε στο μαύρο, αλλά βγήκε κόκκινο' | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: 'Ποντάρατε πολιτικά ό,τι έχετε και δεν έχετε στο μαύρο, αλλά βγήκε κόκκινο'

15:23 | 11/12/18

"Ήρθε η μέρα που ξορκίζατε. Ήρθε η ώρα να πείτε "Ναι σε όλα" και σε ένα θετικό μέτρο" επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας στην αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις αποτυχημένες προβλέψεις της ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων θα εφαρμοστεί

"Όπως ο τζογαδόρος στην ρουλέτα πόνταραν πολιτικά ό,τι έχουν και δεν έχουν στο μαύρο. Αλλά βγήκε κόκκινο κι έχασαν" τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων και τις αποτυχημένες προβλέψεις της ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί. "Ήρθε η μέρα που ξορκίζατε. Αφού όμως πρώτα πέσατε τόσο χαμηλά. Ήρθε η ώρα να πείτε "Ναι σε όλα" και σε ένα θετικό μέτρο" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι "χιλιάδες συνταξιούχοι σήμερα θα χαμογελούν".

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη διαβάζοντας από τα πρακτικά της Βουλής την πρώτη του παρέμβαση ως προέδρου της ΝΔ, στις 26 Ιανουαρίου του 2016. Και σε εκείνη την τοποθέτηση ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόταν στις συντάξεις και την προσωπική διαφορά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "στέλνετε, συνειδητά, στο μέλλον άλυτα προβλήματα" γιατί "γνωρίζετε ότι δεν θα είστε στην κυβέρνηση το 2019 για να διαχειριστείτε το πρόβλημα".

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε ειρωνικά την συγκεκριμένη παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη "προφητική" και σχολίασε χαρακτηριστικά "ωραία πρεμιέρα είχατε κάνει. Αξέχαστη. Σαν την Πορτογαλία στο Euro του 2004. Πέσατε διάνα κ. Μητσοτάκη".

"Ούτε η παραμικρή πιθανότητα" κυβέρνηση ΝΔ να πετύχαινε ακύρωση του μέτρου, συμφωνεί ιδεολογικά με αυτό

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "πηγαίνατε στο Βερολίνο μπας και εκμαιεύσετε μια φράση, ένα χτύπημα στην πλάτη, κάτι που να σας δείχνει ότι η Γερμανία θα πιέσει για την εφαρμογή των περικοπών". Ο Αλ. Τσίπρας δεν απέφυγε να αναφερθεί και στις επιθέσεις που δέχτηκε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί από φιλικά στην αντιπολίτευση ΜΜΕ και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη "επειδή τόλμησε να σας χαλάσει το αφήγημα" αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τους εταίρους ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν ήταν απαραίτητα κι έθεσε το ερώτημα αν υπήρχε «έστω η παραμικρή πιθανότητα» να πετύχει την ακύρωση του μέτρου μια κυβέρνηση ΝΔ. «Ούτε η παραμικρή πιθανότητα» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι η ΝΔ «συμφωνεί ιδεολογικά με το μέτρο» θυμίζοντας τόσο την χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων επί των κυβερνήσεών της, όσο και τις προτάσεις της για το «ασφαλιστικό Πινοσέτ».

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών